:

Szerző: Bodnár Ádám

2014. július 15. 14:06

Tovább menetel az NNG

Nyilvánosságra hozta 2013-es eredményeit az NNG. A navigációs cég bevétele továbbra is meredeken emelkedik, új fejlesztők felvételével szeretné fűteni a további bővülést.

2013-ban 46 százalékos bevételnövekedést könyvelt el az NNG, amely mára az ország legnagyobb szoftverfejlesztői közé tartozik. A cég közleményében ugyan nem hozott nyilvánosságra pontos adatot, de az Opten cégadatbázisból tudni, hogy 2012-ben 11,2 milliárd forint körül volt a bevétel, így 2013-ban minden bizonnyal meghaladta a 16 milliárd forintot is. Ez a bevétel szinte teljes egészében a szoftverek licencdíjából folyik be az NNG-hez.

A cég autóipari törekvéseit egyelőre teljes siker koronázza. A vállalat korábban a PDA-s navigációk piacán tett szert ismertségre, majd az itt megszerzett tudás birtokában lépett be az autóiparba, ahol kezdetben kimondottan a "low cost" megoldásokra koncentrált, hogy az autógyártók a tömegmodelljeik számára is elérhető áron tudjanak navigációt kínálni. az NNG technológiáinak elismertségét mi sem mutatja jobban, mint hogy a cég (nem hivatalos információk szerint) olyan exkluzív márkák autóiba is szállít szoftvert mint a Land Rover, a Jaguar, a Porsche, a McLaren vagy a Ferrari, a motorkerékpárok gyártói közül pedig (állítólag) a Harley-Davidson választott egyes modelljei számára az NNG által fejlesztett navigációt.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

"Rendkívül inspiráló azt látni, hogy Magyarország legjobb programozói csapatával, Budapestről tudjuk alakítani az iparág jövőjét és az emberek viszonyát a navigációhoz világszerte” – mondta Balogh Péter, az NNG társalapítója és vezérigazgatója. "Azt a célt tűztük magunk elé, hogy mindenki számára hozzáférhetővé tegyük a modern autós navigációs szolgáltatásokat, és innovatív fejlesztéseinkkel utat mutassunk a világpiacon a versenytársainknak. Tavalyi eredményeink is azt tükrözik, hogy irányban vagyunk, számos ötletünk van még, amelyre biztosan lesz kereslet." Az autóipari nyomulás nem csak bevételben, hanem a nyereségességben is látszik, az NNG üzemi eredménye a most kiadott közlemény szerint 70 százalékkal, a bruttó profitja pedig több mint 40 százalékkal emelkedett 2013-ban.

A vállalat célkitűzései továbbra is rendkívül ambiciózusak, ezek eléréséhez pedig a létszámát is lendületesen növelni tervezi az NNG. A közeli jövőben 180 munkatárssal, elsősorban fejlesztővel szeretné bővíteni csapatát a vállalat, így 2014 végére az alkalmazottak létszáma jóval 700 fő felett lehet.  Ez éves szinten több mint 20 százalékos gyarapodást jelent, amely már harmadik éve mondható el az NNG-ről.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.