:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. január 9. 16:33

Hadat üzen a kábeleknek a Wilocity új chipsetje

Új lapkán dolgozik a Wilocity, amellyel hálózati csomópontként is működő, vezeték nélküli dokkolók hozhatók létre. A vállalat szerint a készülékekkel Ethernet- és USB-kapcsolat is létrehozható, de akár kijelző is csatlakoztatható kábelek nélkül notebookokhoz, okostelefonokhoz vagy tabletekhez.

Sok babrálást megspórolhatnak a kábelekkel a Wilocity új lapkái azoknak, akik mobil eszközről  végzik munkájukat. A vállalat technológiájával már most is lehetővé teszi, hogy az egyes notebookgyártók vezeték nélküli dokkolóállomásokat készítsenek készülékeikhez, amelyeken USB-, Ethernet- és monitorcsatlakozó is található, és a 4K felbontást is támogatja.A gyártó chipsetjei a WiGig szabványt használják, azaz 60 gigahertzes, magas átviteli sebességű, de kis hatótávolságú frekvencián továbbítják az adatokat. Ezek nagy részét a Dell vásárolta meg, amely D5000 névre hallgató vezeték nélküli dokkoló állomásába, illetve választható funkcióként Latitude 6430u, 7440, 5540 és 5440 notebookjaiba, és M4800, valamint M6800 mobil munkaállomásaiba építi be.

A Wilocity most új chipseten dolgozik, amellyel egyszerre több felhasználó is kapcsolódhat egyetlen vezeték nélküli dokkolóhoz. A Stingray kódnevű lapkakészletet a cég a Ciscóval közösen fejleszti, és várhatóan 2014 második felében válik elérhetővé. Segítségével a gyártók olyan vezeték nélküli dokkolókat hozhatnak létre, amelyek egyszerre hálózati csomópontokként is működhetnek.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Ezek a készülékeket elsősorban céges felhasználásra szánják, ahol segítségükkel az IT-részlegek kontrollálhatják a hozzáférést a vállalati hálózatokhoz. Mikor egy vendég, vagy alkalmazott kapcsolódik az egyik állomáshoz, az adott szerver felismeri a felhasználót, és automatikusan kiosztja számára a megfelelő hozzáférést. Az adminisztrátorok ezen felül többek között azt is szabályozhatják majd, hogy az adott felhasználó hány monitort használhat, illetve csatlakoztathat-e USB-s adathordozót. A szoftverfrissítéseket is képesek lesznek távolról a dokkoló állomásokra juttatni, de azok egyenként is kezelhetők.

A Wilocity várakozásai szerint 2015-re egy olyan chipsettel is elkészül, amellyel a gyártók egyszerre több készülék kezelésére is képes WiGig-dokkokat is létrehozhatnak. Ezek az állomások a tervek szerint vezeték nélküli hálózati hozzáférési pontokként fognak működni, amelyek Ethernet, kijelző, billentyűzet, egér és USB kapcsolattal is kiegészülnek, ráadásul nemcsak notebookokat, de akár tableteket vagy okostelefonokat is kezelnek majd.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.