:

Szerző: Bodnár Ádám

2013. október 30. 14:48

A mobilos és online játékok húzták az EA negyedévét

Csökkent az EA bevétele a harmadik naptári negyedévben, de a cég a veszteségéből is jócskán le tudott faragni, ami így kisebb volt a vártnál. A vállalat nagyon várja az új konzolok premierjét, de óvatosan optimista velük kapcsolatban.

A most lezárt negyedévben 695 millió dolláros árbevételt könyvelt el az EA, a világ második legnagyobb független játékkiadója. A bevétel éves szinten kevesebb mint 3 százalékkal csökkent csupán, a kiadások lefaragásának és a sikeres új termékrajtok miatt azonban a veszteség jóval alacsonyabb volt a tavalyinál. Egy évvel korábban a cég 364 milliós üzemi veszteséget ért el, és működésével 28 millió dollár készpénzt vesztett, most az üzemi veszteség 252 millió dollárra apadt, a készpénzveszteség pedig mindössze 6 millió dollár volt. A bevétel, a bruttó eredményhányad és a veszteség is meglepetést okozott, előbbi kettő magasabb, utóbbi pedig alacsonyabb volt az előrejelzésnél.

Az EA egyre jobban támaszkodik az online értékesítésre, a forgalmából immár 348 millió dollárt tettek ki az online eladások, amelyek majdnem fele a már eladott játékokhoz letölthető fizetős extra tartalom,  a második legnagyobb kategória pedig a mobilos játékszoftvereké. Az EA tavaly augusztusban adta ki a Simpsons: Tapped Out című mobiljátékot, amelynek árbevétele a negyedév végére már elérte a 100 millió dollárt. A cég következő sikervárományos címe a Plants vs. Zombies 2, amelyet már 25 milliószor töltöttek le iOS-re és a napokban jelent meg Androidra is.

05:08
 

Titanfall: Official E3 Gameplay Demo

Még több videó

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az EA  nagyon nagy várakozásokkal tekint az új generációs PlayStation és Xbox rajtja elé, ugyanakkor óvatos is velük kapcsolatban. Blake Jorgensen szerint látható, hogy a játékosok nagyon várják már az új gépeket, amelyek a hat-hét évvel korábban kiadott elődeik helyébe lépnek, de még nem látszik, pontosan milyen lesz a vásárlói fogadtatásuk. Az EA és a többi játékfejlesztő számára kockázatot jelent, hogy az új gépek kezdetben csak korlátozottan lesznek elérhetők, az Xbox One például nem is rajtol el az idén az összes európai országban.

A vállalat tájékoztatása szerint a szokás szerint ősszel rajtoló sportjátékok (NHL, Madden NFL, FIFA, stb.) a várakozásoknak megfelelően szerepeltek. A cégnél továbbra is az a jelszó, hogy csak a legnagyobb sikervárományos címekre koncentrálnak a fejlesztők és a marketingesek. Az EA a következő generációs konzolok rajtjára a szokásos címei (pl. Need For Speed, Battlefield) mellett egy új franchise-t is csatába küld, a Titanfallról a napokban derült ki, hogy kizárólag Xbox 360/One és PC-tulajdonosok játszhatnak vele, PlayStationre nem készül el. A játék várhatóan 2014 tavaszán érkezik.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.