:

Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 12. 23:32

Az AOL befektet a Cybiko-ba - Cybiko: a tinédzsereknek szánt új kéziszámítógép - a tanárok legújabb réme?

A lépés révén az AOL nagyobb jelenléthez jut a tizenéveseknek célzott kéziszámítógépek piacán. A befektetés pontos összegét nem tették közzé. Egyes felmérések szerint az amerikai tinédzserek 1999-ben 153 milliárd $-t költöttek, ennek nagy részét zenére, mozira és egyéb szórakozásra. Az AOL befektetése a Cybiko-ba része az online óriás "AOL Mindenhol" stratégiájának: az AOL 800 millió $-t fektetett a Gateway-be, 200 millió $-t a digitális videómagnókat gyártó TiVo-ba és 1,5 milliárd $-t a Hughes Electronics-ba, a műholdas TV óriás ill. Internet szolgáltatóba.

A walkie-talkie kinézetű készülékben fekete-fehér LCD kijelző és kis billentyűzet van, amely kb. a Palm kéziszámítógép és a Nintendo gyerekeknek szánt Game Boy közötti kategóriájú. A walkie-talkie-val való hasonlóság a téren is igaz, hogy a készülékkel kb. 100 méteren belül lehet kábel nélkül kommunikálni, így a gyerekek akár óra alatt is tudnak egymással kommunikálni és játszani. A szakértők főként a 12-16 évesek között számítanak nagy sikerre a Cybiko-val kapcsolatban.

A készüléket természetesen kábellel csatlakoztatni lehet PC-hez is. A készülékben van bővítőhely is, amellyel pl. MP3 lejátszót lehet csatlakoztatni a Cybiko-hoz, amelynek ára egyébként 129$. Az MP3-mal felszerelt Cybiko-val zenét lehet küldeni többi Cybiko-khoz. Ha egy Cybiko össze van kapcsolva egy Internetre csatlakozott PC-vel, akkor a hatósugáron belül lévő Cybiko-k e-mail-ezhetnek.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.