:

Szerző: Bodnár Ádám

2013. szeptember 17. 14:23

A rendszerhangolás a témája az ingyenes HOUG szakmai napnak

A Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesülete (Hungarian Oracle Users Group) október 9-én rendezi első szakmai napját, amelynek témája a rendszerhangolás.

Az Oracle világosan kinyilvánított és minden fórumon sulykolt stratégiája, hogy a egy olyan termékportfóliót épít, amelynek elemei a legjobban illeszkednek egymáshoz, ezáltal a lehető legnagyobb teljesítményt nyújtják, a legalacsonyabb üzemeltetési költségek mellett. Ennek a filozófiának a letéteményesei a vállalat integrált rendszerei (pl. Exadata), de a cég minden termékét áthatja ez a filozófia.

A HOUG első szakmai napja abban próbál az érintettek segítségére lenni, hogy a jobb együttműködésben rejlő lehetőségeket ki is tudják használni. A rendezvény témája a finomhangolás a teljes informatikai lánc minden szintjén, a hardvertől az alkalmazásig, a fejlesztés és az üzemeltetés vonatkozásaiban egyaránt. Az előadások arra keresik a választ, hogy az Oracle rendszerek használatakor milyen kihívások merülnek fel, és azokra milyen válaszok lehetségesek, hogyan kapcsolódnak egymáshoz az egyes rétegek, és milyen finomhangolási módszerek használhatók.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A rendezvény szervezői hangsúlyozzák, kimondottan szakmai programmal készülnek fejlesztők és üzemeltetők számára. A szakmai nap elején a keynote és a plenáris előadást követően két párhuzamos szekcióban zajlik majd a program, a témák felölelik az Oracle kínálatának jó részét (adatbázis, Java, hardver, üzleti intelligencia és adattárház, alkalmazások) és persze a HOUG szakosztályokban felhalmozott kompetenciából táplálkoznak.

Az esemény helyszíne a budapesti Rubin Wellness & Conference Hotel. A szakmai nap minden érdeklődő számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni az esemény weboldalán lehet.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.