:

Szerző: Bodnár Ádám

2013. szeptember 9. 16:14

Hacktivity 2013: főszerepben a hackelés és a jog

Október közepén tizedszer tartják meg a Hacktivity konferenciát, amelynek végleges programja már elérhető a rendezvény oldalán. A szervezők idén is hoztak nemzetközi "sztárelőadókat", de a magyar szakemberek prezentációi is izgalmasnak ígérkeznek.

Idén tizedszer rendezik meg a Hacktivityt, az egyik legjelentősebb hazai IT-biztonsági konferenciát. A szervezők idén két, nemzetközi színtéren is széles körben ismert szakembert tudtak Budapestre csábítani előadónak. Charlie Millert, aki az előző évtized közepén Apple-rendszerek feltörésével vívta ki magának a szakma elismerését és többször megnyerte a kanadai Pwn2Own hackerversenyt, és aki jelenleg a Twitter biztonsági mérnökeként keresi kenyerét. A másik "nagyágyú" Mikko Hyppönen, az F-secure biztonsági kutatócsapatának vezetője.

Charlie Miller

Persze hazai IT-biztonsági szakértők is jelen lesznek az eseményen előadóként, például a HWSW által is gyakran hivatkozott Buherablog szerzője, Buherátor, a Duqu kártevő mellett több nemzetközi kibertámadást is leleplező BME CrySyS labortól Bencsáth Boldizsár, Muha Lajos, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Informatikai tanszék egyetemi docense, és még sokan mások - a program az előadók tervezett listájával elérhető a rendezvény weboldalán.

A témaválasztás magazinos: a Hacktivity előadásairól szinte mindenről szó lesz, ami kapcsolódik az informatikai biztonsághoz. Az érdeklődők élőben láthatják egy kamerás megfigyelőrendszer firmware-ének megtörését, szó lesz az arcfelismerő kamerák működéséről, nagyvállalati Java rendszerek kompromittálásáról, az Oracle alkalmazások védelméről, valamint az Android biztonságáról is.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az eseményen sok előadás foglalkozik a kibertér biztonságával és a biztonság jogi oldalával. Muha Lajos segít értelmezni az információbiztonsági törvényt, Tényi Géza a felhős adattárolás jogi kérdéseibe vezeti be a konferencia résztvevőit, Krasznay Csaba a katonai hackerek világába kalauzol el, Maróy Ákos és Bodoky Tamás az információszivárogtatás anonimitását biztosítani hivatott GlobalLeaks platformot mutatja be, de szóba kerül az igazságügyi informatikai szakértők munkája is.

A Hacktivity 2013 weboldalán már elérhető a program, a szervezők ezt folyamatosan aktualizálják, így a következő hetekben még több részlet lesz nyilvános. Ami már biztos, hogy a konferencia helyszíne idén is a budapesti MOM Kulturális Központ, a rendezvény október 11-én és 12-én zajlik. Diákjegyet jelenleg még 8550 forintért lehet venni, de szeptember 11-én az ár 9500 forintra drágul, magánszemélyeknek 17100-19000 forintot kell fizetnie, a céges résztvevők 52580-58420 forintért vásárolhatnak jegyet.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.