:

Szerző: Bodnár Ádám

2013. szeptember 9. 12:28

Több mint egy tucat frissítés jön kedden a Microsofttól

Nem kicsi javítócsomagot állított össze a Microsoft szeptemberre, a szoftvercég összesen 14 frissítést jelentet meg különféle szoftvereihez kedden. Javítást kap a Windows, az Internet Explorer, az Office, a SharePoint Server és a .NET keretrendszer is.

Jócskán lesz dolga a rendszergazdáknak a szeptemberi patch keddet követően, a Microsoft tucatnyinál is több biztonsági frissítést ad ki a szoftvereihez. A szeptember 10-én megjelenő javítások közül 4 foltoz be távoli kódfuttatásra alkalmas kritikus sebezhetőséget, a többi a cég saját besorolása szerint csak "fontos" - természetesen ezek telepítése is erősen javasolt.

A négy kritikus sebezhetőség közül az egyik az SharePoint összes támogatott verzióját (2003, 2007, 2010, 2013) érinti, egy másik pedig az Office 2007 és 2010 verziókat. A Microsoft előzetes értesítése szerint az Outlook a sebezhető, feltehetően olyan támadási lehetőséget talált a szoftvercég, amely egy levél előnézetének megnyitásán alapul - a levelezőt érintő kritikus sebezhetőségek tipikusan ilyenek. Patchet kap az összes támogatott Internet Explorer is, amelyek mindegyike kritikus, távoli kódfuttatásra alkalmas sebezhetőséget tartalmaz.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A Microsoft még 2012 júliusában döntött úgy, hogy a böngészőjét minden második hónap helyett minden hónapban frissíti, amennyiben az szükséges. Ebben az évben minden patch kedd tartalmazott javítást az Internet Explorer számára. A negyedik kritikus biztonsági javítást a Windowsok kapják, de csak az XP és az arra épülő Windows Server 2003 érintett, x86, x64 és IA-64 architektúrákon egyaránt, az újabb asztali verziók és szerverek viszont nem.

A javítások közül 8 foltoz távoli kódfuttatási sebezhetőséget, 4 jogosultság-emelésre lehetőséget adó szoftverhibát, kettő pedig szolgáltatás-megtagadásos támadásokra nyújt majd gyógyírt -- sok frissítés jön az Office különböző részeihez (Word, Excel, stb.). Az előzetes értesítés szerint a javítások közül 3 biztosan újraindítást igényel telepítés után, további 11 esetben pedig lehetséges, hogy szükség lesz rá. Szerverüzemeltetőknek érdemes tudni, hogy a Windows Server Core (2008, 2008 R2, 2012) telepítésekhez csak "fontos" besorolású javítások érkeznek most, a Windows Server 2008-hoz kettő, az újabb változatokhoz pedig négy javítást ad ki a Microsoft.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.