:

Szerző: Hlács Ferenc

2013. augusztus 5. 11:58

A kis halak felé nyit a YouTube

Bővíti az önjelölt producerek lehetőségeit a Google. A YouTube augusztus 2-án bejelentett frissítése már száz feliratkozó után lehetővé teszi, hogy a videókészítők élő közvetítést adjanak csatornájukon, emellett már a kapcsolódó videók listája és a thumbnailek is személyre szabhatók.

Augusztus 2-án a Google számos új opciót adott a YouTube-hoz, amelyekkel a kisebb előfizetői bázissal rendelkező feltöltőknek kedvez. A várhatóan a következő hetekben érkező frissítésnek köszönhetően, már száz feliratkozó is elég ahhoz, hogy videógyártók élő műsort közvetítsenek csatornájukon.

A Google idén májusban egyszer már csökkentette az ehhez szükséges kvótát, a határt akkor ezer előfizetőnél húzta meg a cég. Most tizedannyi is elég, hogy a gardróbból talk show-t közvetítsünk, ami rengeteg amatőr vagy fél-amatőr producer előtt nyit meg új kapukat. Az érdeklődők a fiók beállításai között már el is kezdhetnek kutatni az új lehetőség után, noha pár napra adott esetben még szükség lehet az átálláshoz.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az élő-stream, azaz a YouTube Live ráadásul valós időben konvertálja a közvetített tartalmakat minden felbontásra, hogy az a lehető legtöbb eszközön, akár alacsony sávszélesség mellett is megtekinthető legyen. A nézők természetesen bármikor megállíthatják az adást, vagy visszaugorhatnak a műsor egy korábbi pontjára. A közvetítés emellett több kamerával is történhet, valamint hirdetések és megjegyzések is feltüntethetők rajta. A frissítés a feltöltők zsebpénzének gyarapítására is potenciális lehetőséget kínál: a megjegyzésekben ezentúl külső online áruházakba, illetve a feltöltők weboldalaira vezető hivatkozások is elhelyezhetők, ahol a videókészítők pólóikat, bögréiket és egyéb ajándéktárgyaikat árulják.

A thumbanilek mellett immár a kapcsolódó videók listája is testre szabható lett, a videókészítők így saját lejátszási listákat hozhatnak létre nézőik számára, sorozatuk epizódjaiból vagy az odaillőnek ítélt tartalmakból, ehhez elég a lejátszási listák beállításainál a "series" vagy "sorozat" opciót engedélyezni. A vállalat szerint az új lehetőségekkel gyakorlatilag mindenki YouTube-partnerré válik, aki rendelkezik megerősített fiókkal.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.