Szerző: mz

2000. szeptember 7. 20:56

SegaNet - játékoshálózat

A Sega.com, mint független on-line játékcég elindította régóta várt SegaNet szolgáltatását, a világ első nagysebességű konzolos és PC játékhálózatát és Internet-szolgáltatóját.
A kimondottan játékosok számára készült hálózat a legjobbakat kívánja nyújtani on-line csevegéshez, 3D játékok többjátékossal való futtatásához vagy kiemelt versenyekhez.
A Sega egyébként most ünnepli a Sega Dreamcast első születésnapját.
Az IDC Research szerint az on-line játékpiac és a hozzá kapcsolódó e-kereskedelem piaca a következő néhány évben 1 - 2 milliárd dollárosra növekedhet. A Forrester Research véleménye szerint 2002-ben a videojátékokkal kapcsolatos bevételek 24 százaléka az on-line játékokból fog származni. A SegaNet indításával a Sega jó eséllyel pályázhat vezető szerepre a területen, versenytársait másfél-két évvel előzve meg.
A Sega.com augusztusban szűk körű akciót indított a hálózat tesztelésére. A visszajelzések pozitívak voltak, sokminden között például annak köszönhetően, hogy a hálózat hagyományos telefonvonalat használva is alacsony késleltetéseket biztosít, ezzel javítva a játék élményét. A hozzáférés díja 21,95 dollár.
a címlapról