:

Szerző: Gálffy Csaba

2012. október 25. 15:27

Szűk körben már elérhető az Office 2013

A Microsoft elérhetővé tette az új irodai programcsomag végleges verzióját a partnerek egy meglehetősen széles rétege számára. A kiskereskedelmi rajt valószínűleg januárra várható.

Elérhetővé vált az MSDN- és TechNet-előfizetéssel rendelkezők számára az Office 2013 végleges verziója. A csomagban megtalálható a programcsomag teljes tartalma, az Office kiszolgálók (SharePoint Server 2013, Exchange Server 2013, Lync Server 2013) és a kliensalkalmazások is. Az előfizetők korai hozzáférése a Microsoft termékbevezetéseinek hagyományos eleme, a kész szoftvereket a vállalati felhasználók és fejlesztők számára előbb elérhetővé teszik, meggyorsítandó a fejlesztéseket és a tömeges bevezetéseket.

Az Office 2013 fejlesztése október 13-én fejeződött be, ekkor érte el az RTM (release to manufacture) státuszt az alkalmazáscsomag kódja. Az akkori bejelentés szerint az TechNet és MSDN-előfizetők november közepére kaptak volna hozzáférést a végleges verzióhoz, ezt a Microsoft hirtelen döntéssel két héttel előrehozta és már október 24-től elérést biztosít. A mennyiségi licencet vásárlók számára a Microsoft szintén korai hozzáférést szokott nyújtani, egyelőre azonban e csoport számára még nem elérhető a programcsomag.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az Office fejlesztése egyébként jóval korábban fejeződött be, mint a legtöbb külső megfigyelő várta volna. Ebben valószínűleg szerepe volt, hogy az Office 2013 része lesz a Windows RT operációs rendszernek, így igyekeztek az irodai alkalmazáscsomagot a Windows rajtjához minél közelebb kiadni. A belsős információk szerint egyébként a Windows RT-s tabletek felhasználói számára az Office 2013 kliensalkalmazásainak végleges kiadása már november első felében automatikus frissítésként elérhetővé válik, a szoftverek nevéből pedig ennek megfelelően eltűnik majd a Preview utótag. A Windows RT-n egyébként négy kliens található meg, a Word, az Excel, a OneNote és a PowerPoint.

A programcsomag kiskereskedelmi forgalomban idén már nem jelenik meg. A Microsoft bejelentése szerint marad az eredeti terv, az Office 2013 az első naptári negyedévben válik elérhetővé a boltok polcain, előfizetéses és letöltéses konstrukcióban. A ZDNet értesülései szerint az általános piaci rajt eredeti dátumaként a Microsoft februárt célozta, a fejlesztés gyorsabb ütemének köszönhetően ma már valószínűbb a január.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.