Szerző: Dojcsák Dániel

2012. augusztus 27. 15:48

Nagyra nőtt a Samsung kézi konzolja

A kizárólag játékra fejlesztett kézi konzoloknak nem túl ígéretes a jövője. Nem azért, mert az emberek nem játszanak már utazás közben, vagy nem érdeklik őket a kvarcjátékok leszármazottai. A sokkal univerzálisabb okostelefonok kiszorítják a kézi konzolokat, hasonlóan a navigációra használt PNA-khoz.

A kategória megteremtője az Apple volt, amikor bemutatta az első iPod touch készüléket, ami valójában egy GSM modul nélküli iPhone volt. A Samsung ezen a területen is követőként lépett fel azóta, s a Galaxy S sorozat mellett bemutatkozott egy telefonos képességeitől megfosztott androidos készülékcsalád, a Galaxy Player. A Samsung azonban továbbgondolta a kategóriát és az Apple-lel ellentétben nem egyszerűen letükrözte a telefonos készüléket, hanem egy valódi termékvonalat hozott létre belőle.

Szerdán több nagyobb bejelentés mellett a berlini IFA keretein belül a Samsung ennek a kategóriának bemutatja legújabb tagját, az 5,8 hüvelykes képátlójú Galaxy Playert. Az okostelefon és a tablet közti átmenetet egyre gyakrabban elmosni akaró Samsung a játékosoknak kedvez ezzel a hardverrel.

Az olcsóbb és valamivel kisebb Galaxy Player 5.0 800x480 pixeles felbontása után az 5,8 hüvelykes modell már qHD, azaz 960x540-es felbontást kap. Ezen felül Android 4.0 Ice Cream Sandwich, microSD kártyafoglalat előlapi kamera, GPS-támogatás és egy 2500 mAh-s akkumulátor csábítja majd a vásárlókat. A vásárlók választhatnak a 16 és a 32 gigabájtos tárkapacitású verziók között, azt viszont csak szerdán tudjuk meg, hogy mikortól érhető el az androidos kézi konzol, mennyibe fog kerülni és melyik piacokon kezd.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x)

Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

Gyere el az AWS Hungary első felhőmigrációs rendezvényére! (x) Nemzetközi előadók, és valódi hazai tapasztalatok a személyes találkozás lehetőségével - szeptember 20-án a MagNet Házban.

A Galaxy Player méretei miatt már szinte közvetlen konkurense a 7 hüvelykes Nexus 7-nek, ami a Google saját márkás tablete az ASUS gyáraiból. A 7 hüvelykes tablet ugyanannyiba kerül, mint az 5 hüvelykes Galaxy Player, de a kijelző nem csak méreteiben, hanem felbontásában is nagyobb, az 1280x800 pixelen a 720p filmek is jól mutatnak már, igaz tárhelyből meg kell elégedni a 8-16 gigabájttal.

Ha valaki kíváncsi rá, hogy az új eszköz vajon milyen processzort, grafikus vezérlőt, illetve milyen szoftveres extrákat kap, akkor a következő napokban kövesse az IFA-val kapcsolatos híradásainkat. Az új eszközöket a HWSW Berlinben a bemutatókat követően azonnal ki is próbálja, így a specifikációk mellett gyakorlati tapasztalatokat is megosztunk majd. Az eszközzel kapcsolatosan egyelőre még csak egy koreai nyelvű közlemény jelent meg, ami a Samsungtomorrow.com oldalon olvasható.

Az őszi szezonnyitó kraftie karrier-meetup október 2-án - online és fizikai formában is.

a címlapról