:

Szerző: Koi Tamás

2012. május 30. 15:05

Víz- és porálló Xperia mobillal újít a Sony

Új, strapabíró okostelefonnal egészíti ki kínálatát néhány hónapon belül a Sony: jön az Xperia go, mely a tavaly júniusban bemutatott Xperia active utódjának tekinthető.

Az okostelefonok terjedésével megjelent az igény az olyan készülékek iránt, melyeknek speciális körülmények közt kell helytállniuk, igazodva használójuk munkájához vagy éppen szabadidős tevékenységéhez. A víz-, por- és ütésálló mobilok körét bővíti a Sony ma bejelentett újdonsága, az Xperia go is, mely teljes mértékben megfelel az IP67 szabvány kritériumrendszerének.

Az újdonság burkolata így még a legfinomabb porszemcséket sem engedi be a készülékházon belülre, alig karcolódik és akár fél órára is vízbe meríthető (egy méteres mélységig) anélkül, hogy tartani kéne a meghibásodástól. A telefon érintőkijelzője emellett akár vizes ujjakkal is használható, akárcsak a készülék elődjének tekintett, egy évvel ezelőtt bemutatott, akkor még a Sony Ericsson égisze alatt futó Xperia active esetében.

Az Xperia go felépítését tekintve ugyanakkor sokkal kecsesebb megoldás elődjénél, emellett a kijelző képátlója is megnőtt, az immár 3,5 hüvelykes TFT felbontása azonban maradt a régi, mindössze 480x320 pixel. Az újdonságba kétmagos, 1 GHz-es CPU kerül, 512 megabájtnyi rendszermemória és 8 gigabájt háttértár társaságában. Az 5 megapixeles kamerával 720p felbontású videofelvételek is rögzíthetők.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az új készülék az összes új Xperiához hasonlóan Android operációs rendszert futtat, az Xperia go azonban nem kedvez a geek felhasználóknak, hiszen gyárilag az Android 2.3-as verziója (Gingerbread) fut rajta. A Sony ígérete szerint az operációs rendszer később frissíthető lesz Android 4.0-ra, vagyis Ice Cream Sandwich-re, akárcsak a Sony Ericsson összes, tavaly piacra dobott készüléke, leszámítva a Playt.

Az Xperia go mellett a Sony bejelentette a telefon lényegesen nagyobb, 4,3 hüvelykes kijelzővel felszerelt, illetve gyorsabb, 1,5 GHz-es CPU-val ellátott változatát, az Xperia acro S-t is, ez a típus ugyanakkor egyelőre nem kerül piacra a régiónkban. A Sony Xperia go érkezése a harmadik negyedévre várható, a telefont három színben, feketében, fehérben és sárgában árulja majd a japán gyártó.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.