:

Szerző: Koi Tamás

2012. március 20. 11:03

Elképesztő eladásokat produkál az új iPad

A várakozásoknak megfelelően, óriási érdeklődés mellett indult az új generációs iPad értékesítése: az Apple új tabletje minden eladási rekordot megdöntött, a készletek pedig több helyen teljesen elapadtak.

Az Apple új generációs iPadje az előzetes várakozásoknak megfelelően eladási rekorddal zárta a megjelenést követő hétvégét. A gyártó által kiadott sajtóközlemény szerint a tabletből három nap alatt hárommillió példányt adtak el, ami abszolút rekord, jóllehet a mostani modell az első olyan iPad, melynek nemzetközi premierje van, azaz nem csak az Egyesült Államokban kerül a boltokba a nyitónapon.

Az Apple március 16-án összesen tíz országban dobta piacra az új iPadet, melynek egyes modelljei a megjelenést követően a legtöbb piacon gyakorlatilag azonnal hiánycikké váltak. A táblagép március 23-án, vagyis pénteken további 24 országban - beleértve Magyarországot is - kerülhet a boltok polcaira. Az értékesítési lánc országonként eltérő lehet, így míg az Egyesült Államokban, vagy a legtöbb nyugat-európai országban mobilszolgáltatók is árulják a készüléket, addig nálunk csak a hivatalos Apple-viszonteladóknál és a nagy elektronikai üzletláncokban szerezhető be.


Szokásos sor az új iPadért: pénteken indul a második hullám

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az új iPad sikerét jól szemlélteti, hogy az első generációs változatnak körülbelül 80 napra volt szüksége ahhoz, hogy elérje a hárommilliós értékesítési határt, a második Apple-tabletből pedig harmadennyit adtak el az első hétvégén, igaz, akkor kizárólag az Egyesült Államokban volt kapható. A második kiadás megjelenését nem mellékesen folyamatos szállítási és ellátási problémák árnyékolták be, egyes előrendelési listákon 4-5 hetes várakozási idővel kellett számolniuk a vásárlóknak.

Az új generációs változat megjelenését követően azonnal felszínre kerültek az első komoly kritikák, melyek leginkább a tablet melegedését kifogásolják. Egyes, internetes fórumokon megjelenő vélemények szerint az új iPad hátlapja használat közben annyira felforrósodhat, hogy alig lehet kézbe fogni - ezek azonban nyilvánvalóan erősen túlzó, esetleg egyedi kifogások. Bár a mérések szerint az új típus valóban jobban felmelegszik használat közben, mint elődje, a hátlap hőmérséklete még így sem lépi át a kényelmi tolerancia határát.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.