:

Szerző: Gálffy Csaba

2011. július 25. 16:29

Egészségesen növekszik az EMC

Továbbra is imádja a piac az EMC tárolóit, a vállalat bevétele és profitja is 20 százalékkal nőtt egy év alatt. A vállalat többségi tulajdonában lévő VMware-nak is jól ment, a vállalat bevétele 37 százalékkal nőtt az adott időszakban.

Húsz százalékkal, 4,85 milliárd dollárra növekedett az EMC bevétele a második negyedévben - ez  mérsékelten felülmúlta a 4,73 milliárd dolláros elemző konszenzust. A profit hasonló mértékben, szintén 20 százalékkal emelkedett, bruttó eredményhányad pedig 62 százalékra javult. A vállalat bejelentése szerint a növekedés egészséges és kiegyensúlyozott volt, köszönhetően a növekvő piaci keresletnek. Az EMC 80 százalékos tulajdonában lévő VMware még látványosabban növekedett, bevételeit 37 százalékkal sikerült növelni az előző év hasonló időszakához képest.

Az EMC messze legnagyobb részlege a tárolókkal foglalkozó Information Storage, amely 3,6 milliárd dolláros bevételt produkált, ez 19 százalékos növekedést jelent. A vállalat jelentése szerint a csúcskategóriás tárolók forgalma 15 százalékkal, a középkategóriásoké azonban 27 százalékkal nőtt az előző év második negyedévéhez képest. Az EMC kiemelte, hogy különösen az új VNX család teljesített jól, ezek a tárolók a bevétel mintegy kétharmadát adják. A befektetők számára jó hír lehet, hogy a cégeknek megjött az étvágya a beépített flash-hez, az EMC két negyedév alatt több beépített SSD-t adott el, mint egész 2010-ben. A VNX-ek új partnereket is hoztak, az EMC több mint 600 új megrendelőről tudott beszámolni.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az Isilon tárolók is szárnyra találtak, ahogy az ősszel felvásárolt cég termékei mögé beállt az EMC teljes értékesítési csapata. A strukturálatlan adatokra, leginkább digitális médiatartalmakra specializált rendszerekre újabb és újabb felhasználó szervezetek találnak rá - olyanok, akiket korábban a kis cég nem tudott megszólítani. Az EMC szerint különösen jól pozicionált a VMAX család, amely mind a hagyományos, mind az új, "felhős" alkalmazási területeken jó fogyasztói reakcióra talált.

A földrajzi régiók tekintetében az ázsiai piac húzott jelentősen, 34 százalékos növekedésével már 14 százalékát adja az EMC bevételeinek. Az észak-amerikai és az európai piac fej-fej mellett, 17 illetve 20 százalékos bővülést mutatott be - a vállalatok láthatóan kiheverték a pénzügyi válságot és újra költenek. Az EMC ugyanakkor hároméves előrejelzést is közölt, a vállalat várakozásai szerint az idei évre jósolt mintegy 20 milliárd dolláros bevétel 2014-re 28 milliárd dollár fölé emelkedik, ami több mint 13 százalékos évenkénti növekedésnek felel meg. A profitra vonatkozóan a vállalat még vérmesebb reményekkel rendelkezik, ott 14 százalék fölötti éves növekedést vár a következő három évben.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.