Szerző: Koi Tamás

2011. április 5. 14:30

Összeborul az Opera és a Telenor

Az egyszerűbb készülékeket használó kártyás és havidíjas ügyfeleket igyekszik a mobiltelefonos internetezésbe bevonni új díjcsomagjával a Telenor. A cég az Operával közösen próbálja növelni ügyfélbázisát.

A Telenor Magyarország "Klikk" nevű szolgáltatása kifejezetten azokat tekinti célcsoportnak, akik eddig még nem vásároltak maguknak okostelefont, és nem használják böngészésre a készüléküket, vagy mert a kezelést túl bonyolultnak tartják, vagy mert tartanak a magas járulékos költségektől. A szolgáltató ez utóbbi félelmet havidíjmentes kedvezményes időszakkal próbálja feloldani, az egyszerűbb kezelésről pedig a norvég Opera Software böngészője hivatott gondoskodni.

A Telenor Klikk nem teljesen új, hanem egy már létező, forgalomkorlátos díjcsomag feltupírozásából jött létre: a konstrukció éppúgy 100 megabájtnyi adatforgalmat kínál az ügyfeleknek, mint a már régóta piacon lévő Mobil Online 100 csomag, ráadásul a díjmentes első három hónapot követően a szolgáltatás havidíja is egyformán ezer forint. A Telenor a 100 megabájtos limit elérése után egyik esetben sem fizettet az ügyféllel túlhasználati díjat, hanem lelassítja a le- és feltöltést a számlázási időszak végéig.

Az új szolgáltatás esetében a hozzáadott értéket az Opera Mini webböngésző jelenti, mely a Telenor-ügyfelek számára a gyorsindító menüben számos magyar relevanciájú szolgáltatás és weboldal (Index, iWiW, freemail stb.) gyorslinkjét tartalmazza, ezzel egyszerűbbé téve a közkedvelt oldalak látogatását. A Telenor ugyanakkor már korábban is felhívta a small screen (tehát kifejezetten mobilra fejlesztett) csomagokat megrendelő ügyfelei figyelmét, hogy az Opera Mini használata kisebb adatforgalmazást jelent a tömörítési technológia jóvoltából, igaz, akkor a releváns tartalmak még hiányoztak.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig

Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

Könnyed nyári mix a felmondástól a vidéki IT bérekig Ezúttal rengeteg IT karrierrel kapcsolatos témát érintettünk. Ti kérdeztetek, mi válaszoltuk a 37. kraftie adásban.

A kék logós cég számára jelenleg kulcsfontosságú, hogy az ügyfelek szélesebb körét elérő szolgáltatásaival újra erőre kapjon a mobiladat-szolgáltatások szegmensében. A szolgáltató tavaly még fej-fej melletti küzdelmet folytatott a Vodafone-nal, az év végére azonban lemaradt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság gyorsjelentése alapján pedig arra is lehet következtetni, hogy az operátor ügyfelei inkább modemmel, számítógépen használják az internetet, mint mobiltelefonon (a Telenornál hosszú ideje immár tradicionálisan a legmagasabb az egy főre jutó havi adatforgalom).

A szolgáltató új mobilnetes díjcsomagja előfizetéses és feltöltőkártyás ügyfeleknek egyaránt hozzáférhető, az Opera Mini böngészővel kompatibilis készülékek listája az alábbi weboldalon érhető el.

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról

részvény

1

Kiszállt az Arm-ból az Intel

2024. augusztus 14. 10:49

A részvénypiaci manőver alapvetően jól illik az átstrukturálási folyamatba.