:

Szerző: Gálffy Csaba

2011. március 10. 14:37

Százötven új munkahely a magyar Ericssonnál

Mintegy 150 fővel növeli a kutatás-fejlesztéssel foglalkozó magyarországi mérnökei számát az Ericsson - jelentette be a svéd cég. A hazai jelenlétének százéves évfordulóját ünneplő cég így már több mint 1500 embert foglalkoztat, közülük több mint ezren foglalkoznak majd kutatás-fejlesztéssel.

A folyamatosan bővülő magyar Ericsson lassan a vállalat egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési központjává nőtte ki magát. Az elmúlt években a válság dacára mintegy 400 fővel nőtt az alkalmazottak száma, a vállalat jelenléte pedig idén is tovább nő, így pedig az ország legnagyobb innovációs központjává vált a magyar Ericsson.

A központ elsősorban mikrohullámú hálózatok és hálózatmenedzsment-megoldások fejlesztésével foglalkozik, a cég vezetői szerint a magyar mérnökök munkája világszerte meghatározó a mobilhálózatok fejlődésében. A siker titkát az akadémiai intézetekkel kötött szoros együttműködésben látják a svédek, saját bevallásuk szerint kitűnő kapcsolatot ápolnak a magyar tudományos élettel és számos egyetemmel is. Az alkalmazott mérnökök közül már százan rendelkeznek vagy fognak rövid időn belül rendelkezni PhD fokozattal, ez is jelzi a részleg tudományos munkásságát.

hans

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az Ericsson vezérigazgatója, Hans Vestberg szerint a vállalat továbbra is kiemelkedő szerepet szán Magyarországnak és az itt működő kutatás-fejlesztési központnak a hosszú távú célok elérésében. Az idén száz éves hazai fennállását ünneplő cég feladatának tartja, hogy megoldásaival alakítsa a mobil- és internetkommunikáció jövőjét..

Az Ericsson vezetőit ma fogadja Orbán Viktor miniszterelnök, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter társaságában, valamint látogatást tesznek Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternél és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternél is.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.