:

Szerző: Bodnár Ádám

2011. január 18. 10:13

Steve Jobs ismét betegszabadságra megy

Újra betegszabadságra kényszerül Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója, Tim Cook operatív igazgatónak adja át az irányítást. Az Apple vezére betegsége miatt két évvel ezelőtt, 2009-ben is távol töltött a cégtől több hónapot, távollétében akkor is Tim Cook vezette a céget.

Steve Jobs az Apple alkalmazottainak írt rövid levelében közölte, az igazgatótanács engedélyével határozatlan időre betegszabadságra megy, távollétében a céget Tim Cook operatív igazgató fogja irányítani. Jobs a napi üzleti döntésekben nem vesz részt, csupán a stratégiai tervezésbe szól majd bele. Az 55 éves cégvezető egészségi állapotáról semmilyen tájékoztatást nem adott, a találgatások szerint az eset a nála korábban diagnosztizált hasnyálmirigy-rákkal vagy a 2009-ben elvégzett májátültetéssel lehet összefüggésben - utóbbi miatt legyengülhetett az immunrendszere, ami nem ritkaság a transzplantált betegek körében.

A Wall Street Journal úgy tudja, az Apple vezetését és egyes dolgozóit már vasárnap értesítette Steve Jobs a terveiről, biztosítva őket, hogy az üzlet a távollétében is zavartalanul folyik tovább. Egy bennfentes szerint még a cég felsővezetőit is meglepte a bejelentés, mivel az Apple-vezér mostanában nem látszott betegnek. A New York Times informátorai szerint azonban Jobs az elmúlt hetekben egyre kevesebbet dolgozott, hetente már csak kétszer járt be az Apple központjába és vészesen lefogyott.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az Apple vezére utoljára októberben szerepelt nyilvános rendezvényen, amikor a vállalat bemutatta az új MacBook Air gépeket. Jobs valószínűleg betegsége miatt nem vett részt a CDMA-hálózatokra kapcsolódó iPhone múlt heti bejelentésén, amelyet a Verizon mobilszolgáltatóval közösen tartottak - a vállalatot Tim Cook képviselte. Egyesek szerint a News Corp. iPadre készített digitális magazinjainak bejelentését is azért kellett elhalasztani, mert Steve Jobs még nem adta rájuk áldását.

Az idei felhozatal

2009-ben Jobs már elhagyta egy időre az Apple kötelékét hogy gyógyulására koncentráljon, a távozásának híre kisebb sokkot is okozott a piacon, de ma már tudjuk, hogy a vállalat Steve Jobs nélkül is működőképes.Az Apple idei újdonságai a korábbi bejelentések fényében nagy biztonsággal megtippelhetők: év elején várható az iPad 2, amely várhatóan két kamerával és SD-kártyahellyel rendelkezik, HDMI-kimenetet, valamint nagyobb felbontású kijelzőt kaphat, nyáron pedig érkezhet a következő iPhone, aminek képességeiről egyelőre semmit sem tudni.

Valószínűleg mind a két mobil készülékbe az Apple új processzora kerül, amely már kétmagos felépítésű és az A4-nél nagyobb teljesítményű PowerVR SGX543 grafikus vezérlőt integrál - előzetes becslések szerint az A5 teljesítménye közel négyszerese az iPadet és iPhone 4-et meghajtó A4-nek. A MacBook és MacBook Pro PC-ket is bizonyára frissíteni fogja a cég az Intel év elején bejelentett Sandy Bridge generációs processzoraival, a második félév során pedig a Mac Pro munkaállomásokba is új processzorok kerülhetnek, miután az Intel tavasszal piacra dobja a Sandy Bridge mikroarchitektúrára épülő Xeonokat.

Bár Jobs hiányzása valószínűleg nem lesz érezhető az Apple pénzügyi teljesítményén vagy a termékfejlesztési terveken, a hírre a cég részvényei közel 8 százalékot vesztettek értékükből a frankfurti tőzsdén - az amerikai börzék tegnap ünnepnap miatt zárva tartottak, ezért csak ma derül ki, a hazai piacok hogyan reagálnak a rossz hírre. A vállalat ma este, a tőzsde zárása után hozza nyilvánosságra negyedik naptári negyedévre vonatkozó eredményeit, amelyek minden valószínűség szerint jól alakulnak majd.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.