:

Szerző: Koi Tamás

2010. december 1. 10:46

Teljes hardveres gyorsítást hoz a következő Flash Player

Az Adobe elérhetővé tette a multiplatformos Flash Player legújabb verziójának bétáját. Az új kiadás a nyáron elindított trendet viszi tovább, a fejlesztők célja a rendszer erőforrásainak hatékonyabb kihasználása.

A Flash Player 10.2 bétája új video API-t kap, a Stage Video fantázianévre keresztelt rendszer célja nem más, mint a CPU teljes tehermentesítése a videolejátszási folyamat során. A fejlesztők szerint az új API révén bizonyos rendszereken nulla százalékos extra processzorterhelés mellett lehet 1080p felbontású videókat lejátszani, az Adobe emellett azt ígéri, hogy a lejátszórutin a memóriával is takarékosabban bánik majd.

Az új Flash Player emellett további újdonságokat is tartogat a végfelhasználónknak, melyek megjelenését részben új alkalmazások feltűnése teszi indokolttá, részben pedig a felhasználói visszajelzések alapján illesztették a lejátszóba. Így például a Flash Player 10.2 már kompatibilis lesz az Internet Explorer 9 hardveres gyorsítási funkciójával, emellett a fejlesztők mostantól egyéni egérkurzorokat is készíthetnek a felülethez, valamint a videolejátszás immár megfelelően működik többmonitoros környezetekben is.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az Adobe Flash Player kurrens, 10.1-es változata a nyáron jelent meg, a cég ebbe a kiadásba építette bele először a grafikus processzorok támogatását, vagyis a program a GPU-k számítási kapacitásait is igénybe vette a tartalom megjelenítésekor. A Flash Player 10.1 első bétája tavaly novemberben vált elérhetővé, a végleges kiadás azóta nem csak PC-kre és Mac-re, hanem több okostelefon-platformra is elérhetővé vált.

Az új kiadás bétájának megjelenésekor az Adobe egyelőre nem közölte, hogy a végleges kód mikor készülhet el. A Flash Player 10.2 első bétája Windows, Mac OS X és Linux platformokra letölthető az Adobe Labs weboldaláról.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.