Szerző: Bodnár Ádám

2010. szeptember 6. 10:23

Mától lehet nevezni az IBM 48 órás programozóversenyre

Ma délután indul a nevezés az IBM 48 órás programozóversenyére. Érdemes sietni a regisztrációval, mert csak az első 20 csapat indulhat.

Idén is a www.programozobajnoksag.com weboldalon elrejtett információkból kell a versenyzőknek rájönni, miként regisztrálhatnak és nevezhetnek az IBM 48 órás programozóversenyre: érdemes sietni, mert a nevezéseket érkezési sorrendben fogadják a szervezők és csak az első 20 benevezett csapat indulhat ősszel a megmérettetésen, amelyeknek hazai akkreditált felsőoktatási intézmények diákjaiból kell állniuk. A regisztráció után elérhetővé válnak a felkészüléshez használható, letölthető szoftverek és a fórum, valamint a hírlevelekre is feliratkozhatnak a hallgatók. A regisztráció szeptember 6-án délután 1 órakor indul, tudta meg a HWSW.

A 48 órás programozóbajnokságot 2010. november 5-7. között rendezik meg a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán. A feladatok megoldásához Java fejlesztési ismeretekre, webes technológiák (pl. JSP, JSF, portletek, portálok) használatára, illetve mobil alkalmazásfejlesztési ismeretekre lehet szükség. Ahogy az megszokott, a szervezők minden csapattag részére egy-egy olyan gépet biztosítanak, amelyre előzőleg feltelepítették a felhasználható IBM eszközöket, azaz a Rational Software Architectet, aWebSphere Portalt és a DB2-t, ezeken kívül más fejlesztői környezet, alkalmazásszerver vagy portál nem használható, de a versenyzők a megadott fejlesztési környezetre telepíthető kiegészítő szoftvereket, dokumentációkat, előre elkészített komponenseket hozhatnak magukkal.

A BME 24 órás programozóversenytől eltérően itt a versenyzők a megmérettetés ideje alatt elérhetik az internetet, de csak az általuk előre megadott domaineket. Ezen felül az internet vagy a mobilhasználat nem engedélyezett, a verseny helyszínének elhagyása pedig kizárással jár. Az első három helyezett csapat tagjai egy-egy Lenovo ThinkPad T400i, ThinkPad Edge 13 és ideaPad E350 notebookkal lesznek gazdagabbak, emellett  különdíjak is gazdára találnak, például Nokia E72 okostelefonok és Apple iPod zenelejátszók, az egyik  csapat tagjai pedig salzburgi utat nyernek a Red Bull Salzburg jégkorongcsapat mérkőzésére.

A jól teljesítő csapatok tagjai emellett számíthatnak arra is, hogy a szervezők állásajánlattal vagy gyakornoki programban való részvételi lehetőséggel keresik meg őket.

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról

részvény

1

Kiszállt az Arm-ból az Intel

2024. augusztus 14. 10:49

A részvénypiaci manőver alapvetően jól illik az átstrukturálási folyamatba.