:

Szerző: Bizó Dániel

2010. június 24. 18:23

Üzembe állt a GTS-Datanet Carrier Ethernet hálózata

Befejezte Carrier Ethernet hálózati fejlesztéseinek első körét a GTS csoport, és a GTS-Datanet bejelentette az igénybe vehető új szolgáltatásokat, amelyeket kifejezetten nagy terhelésű vagy kritikus földrajzilag kiterjedt IP-hálózatok kialakításához ajánl, a bérelt vonali szolgáltatások kiváltására

.A Kelet-Közép-Európában működő GTS Central Europe csoport tavaly decemberben közölte, hogy Carrier Ethernet hálózatot kíván kialakítani a régióban, amellyel Layer 2 szolgáltatásokat tud kínálni, vagyis az ügyfelek teljesen natív Ethernet hálózatra csatlakozhatnak telephelyeik összekötésében, akár több száz kilométeres távolságban is. Optikai hálózatán keresztül a GTS-Datanet 10 Gbps sebességig tudja skálázni a szolgáltatást, a vállalt rendelkezésre állás pedig várhatóan "négykilences" lesz, ami évente 52 perc nem tervezett leállást jelent mindössze, mondta el a bejelentéskor a HWSW kérdésére Szép Tibor, a GTS-Datanet stratégiai, termékfejlesztési és kommunikációs igazgatója.

A GTS a hagyományos bérelt vonalak, valamint a komplexebb nagykiterjedésű megoldásokkal szemben egyszerűséget és költséghatékonyságot ígér. A GTS-Datanetnél mostantól elérhető az Ethernet Private Line, két végpont összekötéséhez, amely két földrajzi pont összekötését takarja Ethernet-alapokon, a kapcsolatonként már korábban említett 10 Gbps sebességig. Az Ethernet Virtual Private Line szolgáltatás lehetővé teszi, hogy egy porton több Ethernet link épüljön, amellyel megvalósítható a pont-multipont, de akár a multipont-multipont típusú topológiák. A harmadik negyedévben jelenik meg a GTS Ethernet LAN, amely VPN kapcsolatot tesz lehetővé végpontok közt, és így egyetlen, nagyteljesítmény LAN-ként üzemelhet földrajzilag elosztva. Az infrastruktúrát a cég optikai DWDM gerinc- és elhordóhálózata adja.

A GTS-Datenet a nagykereskedelmi ügyfeleknek is kínál továbbértékesítésre Carrier Ethernet kapacitást, ez a Network to Network Interface. Ezek a szolgáltatók beépíthetik portfóliójukba a Carrier Ethernet szolgáltatásokat. Tartva korábbi tervét, a GTS csoport 15 Carrier Ethernet csomópontot hoz létre az első körben, majd 2011 végéig mintegy 10 millió eurós beruházással összesen 450 ponton keresztül tud majd nyújtani ügyfeleinek ilyen szolgáltatásokat.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.