Szerző: Koi Tamás

2010. május 17. 10:06

Bizonytalan az iPad európai szállítása

Még el sem kezdték árulni Európában, máris hiánycikk bizonyos országokban az Apple tabletje, az iPad.

A hiány oka, hogy az iPadre nem csak Amerikában, de Európában is nem várt mértékű kereslet mutatkozik, olyannyira, hogy abban a hat európai országban, ahol eredetileg május végén került volna forgalomba a kütyü, már csak júniusi szállítást vállal a gyártó. Lapértesülések szerint az előrendelésre allokált készletek három nap alatt elfogytak, így az sem kizárt, hogy ha nem csökken drasztikusan az érdeklődés, tovább tolódhat a szállítási dátum.

Az Apple május 7-én jelentette be, hogy hogy az Egyesült Államokban áprilisban piacra került táblagép május 28-án, pénteken kerül a boltokba kilenc további országban, köztük hat európai államban (az iPad ettől a dátumtól kapható Ausztráliában, Kanadában, Japánban, Németországban, Svédországban, Olaszországban, Nagy-Britanniában, Spanyolországban és Franciaországban). Az előrendelés május 10-én kezdődött el a felsorolt kilenc országban.

\"\"

Az Apple új kütyüje - ismert korlátai ellenére - jól fogyott a rajtot követően a tengerentúlon, minden jel szerint ez fog megismétlődni az újabb piacokon is. Az iPadből a megjelenését követő egy hónapon belül több mint egymillió példányt adtak el annak ellenére, hogy a 3G-s modemmel felszerelt változatot csak május elején kezdte el forgalmazni a cég. Az iPad az App Store forgalmát is jelentősen fellendítette: a vásárlók ez idő alatt körülbelül 12 milliószor töltöttek le alkalmazást a táblaszámítógéphez.

Az iPad európai premierjét egyszer már elhalasztották, éppen a rendkívüli keresletre hivatkozva: a cég még áprilisban el akarta kezdeni a táblagép forgalmazását az újabb piacokon, ám a belföldi igényeket sem volt képes kiszolgálni. Ezek alapján kérdéses, hogy a gyártó tudja magát tartani az eredeti menetrendhez, és júliusban kilenc újabb országban piacra tudja dobni a gépet. Ez egyben azt is jelentheti, hogy az iPad magyarországi premierje még későbbi időpontra tolódik (spekulációk szerint az iPad hazai debütálására szeptemberig kell várni).

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról

részvény

1

Kiszállt az Arm-ból az Intel

2024. augusztus 14. 10:49

A részvénypiaci manőver alapvetően jól illik az átstrukturálási folyamatba.