Szerző: Koi Tamás

2010. április 7. 14:38

Nokia E71-re és E66-ra is megjött az ingyenes Ovi Maps

A \"vásárlók visszajelzéseire\" hallgatva meggondolta magát a Nokia, és két korábbi, E-sorozatú okostelefonhoz is elérhetővé tette a navigációra is ingyenesen használható Ovi Térképek alkalmazást.

A finn mobilgyártó január végén jelentette be, hogy egyes kurrens okostelefonjaira, valamint a jövőben megjelenő újdonságokra ingyenesen elérhetővé teszi az Ovi Térképek nevű térképalkalmazás legújabb változatát. A támogatott készülékek listájából néhány régebbi sikermodell, jellemzően Symbian S60 3.1 operációs rendszert futtató készülék, így például az E66 és E71 is kimaradt. A Nokia most pótolta a hiányosságot, a cég egyszersmind leszögezte, ez a két típus volt az egyetlen kivétel, a későbbiekben csak az újabb modellekre koncentrál.

Az Ovi Térképek korábbi készülékekkel is kompatibilis változatának az elkészítése a Nokia szerint nem volt egyszerű feladat, ráadásul a \"technikai kötöttségek\" miatt bizonyos kiegészítő funkciók nem működnek (pl. Guide Michelin, illetve Lonely Planet). Nyilvánvaló ezzel együtt, hogy az ingyenes navigáció gyakorlatilag minden S60 3.1-es készülékkel üzemképes lehetne (például az N95 vagy 6110 Navigator), a Nokia vélhetően marketingmegfontolásokból döntött a korlátozásról.

\"\"

Termékoldalról egyébként valójában az E71 és az E66 lehet az a két Nokia telefon, ahol valóban ingyenesen elérhető a turn by turn navigáció, az újabb modellek esetében ugyanis a gyártó könnyűszerrel beépítheti a felmerülő költségeit a készülék fogyasztói árába - ezt visszamenőleg értelemszerűen nem teheti meg. Az Ovi Térképek ingyenes navigációra használható verziója letölthető a nokia.com/maps weboldalról.

A Navteq technológiáját használó Ovi Térképek ingyenessé tétele a várakozások szerint részese lehet annak a folyamatnak, mely gyökeresen átalakítja a navigációs eszközök piacát. Az akció levét leginkább a PNA-gyártók ihatják meg, akik az egyre fejlettebbé váló, és egyre több platformon megjelenő, kedvező árú, vagy éppen ingyenesen kínált mobilos térképalkalmazásoknak köszönhetően csökkenő eladásokkal kell számoljanak.

 

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

OFF

3

Tanult a CrowdStrike a patchmageddonból

2024. július 24. 14:37

Új ellenőrzési folyamatot dolgoz ki a CrowdStrike annak érdekében, hogy a jövőben sikerülhessen elkerülni a nagy pénteki leálláshoz hasonló problémákat.