Szerző: Dojcsák Dániel

2009. november 4. 12:12

Barátok közt reggel, délben, este a UPC-nél

A UPC digitális televíziószolgáltatása a nemrégiben bemutatott videótár után újabb elemmel bővült. A jövőben az előfizetők nem csak egész estés mozikat kérhetnek le hanem tévéadásokat is visszanézhetnek, ha lemaradtak róla.

A bejelentéskor ugyan még csak egyetlen csatorna, az RTL Klub saját gyártású műsorai lesznek elérhetőek, a közlemény szerint a kínálat fokozatosan bővül majd, ahogy a tartalomszolgáltatók rendelkezésre bocsátják adásaikat. Az RTL Klub esetében gyakorlatilag annyi történik, hogy az RTLmost.hu weboldalon is elérhető adások a UPC-előfizetők számára is elérhetők lesznek az ottani feltételekkel megegyezően, de nem webes, hanem nagy képernyőn is élvezhető minőségben. A UPC \"catch-up TV\" egyelőre csak a fővárosban elérhető, ugyanúgy, ahogy a Videótár is, de a tervek szerint jövőre mindkét kiegészítő szolgáltatás országosan elérhetővé válik minden digitális televízióra előfizető UPC-ügyfél számára.

A használathoz mindössze a távirányító \"on-demand\" gombját kell megnyomni, s a Videótárban a TV-műsorok / RTL Klub menüpontban ott sorakozik majd az elmúlt napok termése az újranézhető adásokból. Az RTL Klub jelenleg szinte minden saját gyártású műsorát kínálja az RTLmost.hu-n és a UPC hálózatán is, beleértve a napi híradókat, magazinműsorokat, showműsorokat és természetesen a Barátok Közt részeit is. Licencelt filmeket viszont jó ideig biztosan nem nézhetnek a felhasználók, ugyanis a tévétársaságok az online közvetítési jogokat nem vásárolják meg borsos áron, kizárólag a sztenderd vetítés + néhány ismétlés kombinációjára kiterjedő jogokat. A saját műsoraik jogaival viszont a csatorna rendelkezik, így különösebb gond nélkül terjeszthetik azokat akár online is.

Az RTLmost.hu-n újranézett műsorok előtt/alatt egyelőre nincsenek reklámok, de feltételezhetően, ha elér az online illetve a VoD-nézettség egy kritikus szintet, akkor a hirdetők számára is csábítóvá válik. Főleg, hogy egy elindított streamet megelőző kötelezően végignézendő hirdetés hatékonyabbnak is tűnik, mint az adást megszakító szpotok.

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról

részvény

1

Kiszállt az Arm-ból az Intel

2024. augusztus 14. 10:49

A részvénypiaci manőver alapvetően jól illik az átstrukturálási folyamatba.