Szerző: Koi Tamás

2009. szeptember 21. 16:37

Itt a fület észlelő fülhallgató

Merőben szokatlan, eddig semelyik gyártónál nem látott headsetet dob piacra hamarosan a Sony Ericsson: a szerkezet képes érzékelni, ha a felhasználó bedugja a fülébe, és a rendszer az állapotától függetlenül különböző műveletek végrehajtására utasíthatja a telefont.

A Sony Ericsson MH907 elsősorban a zenehallgatást és a hívások fogadását/bontását varázsolja végletekig egyszerűvé: a tulajdonosnak nem kell többé gombokat nyomogatnia, elég a hallójáratába dugni - vagy onnan kivenni - a fülest. A gyártó új kiegészítője ugyanis érzékeli ha bedugták, és az állapotától függően képes a zene elindítására vagy leállítására, illetve a hívások fogadására vagy bontására utasítani a mobiltelefont.

A rendszer működése pofonegyszerű: ha a füles mindkét pólusát bedugja a tulajdonos a fülébe, automatikusan elindul a zenelejátszó, a pillanat állj funkcióhoz pedig elég az egyik dugaszt kihúzni a fülből. Az MH907-tel hasonlóan könnyű a beszélgetések fogadása: bejövő hívásnál a telefon \"felvételéhez\" elég az egyik dugaszt bedugni a fülbe, a beszélgetés bontásához pedig mindössze el kell távolítani a fülhallgatót.

\"\"

Az MH907 a Sony Ericsson egyes Walkman-mobiljaiban megtalálható SenseMe technológiát használja, de működéséhez nem szükséges a SenseMe-kompatibilis mobil. A két színben (krómozott fekete és sárgásfehér) készülő, 25,3 grammot nyomó, 163 centiméteres vezetékkel ellátott headset az év végén kerül forgalomba, fogyasztói árát egyelőre nem hozta nyilvánosságra a gyártó.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

OFF

7

Tanult a CrowdStrike a patchmageddonból

2024. július 24. 14:37

Új ellenőrzési folyamatot dolgoz ki a CrowdStrike annak érdekében, hogy a jövőben sikerülhessen elkerülni a nagy pénteki leálláshoz hasonló problémákat.