:

Szerző: Koi Tamás

2009. július 2. 11:06

A nagyvállalati ügyfelek augusztus végén kapják meg az IE8-at

A Microsoftnál eredetileg júliusra tervezték, végül egy hónappal elhalasztották az Internet Explorer 8-as változatának automatikus terjesztését a nagyvállalati ügyfelek részére.

A március közepén megjelent böngésző augusztus 25-én kerül fel a főként nagyvállalatoknál használt Windows Server Update Services (WSUS) automatikus frissítőszolgáltatásra -- derül ki egy az IE blogon szereplő friss bejegyzésből. A frissítési folyamat során azok a Windows XP, Server 2003, Vista és Server 2008 operációs rendszereket futtató számítógépek automatikusan telepítik majd az új böngészőt, ahol a vállalati kiszolgálón futó WSUS úgy van konfigurálva, hogy automatikusan fogadja és a klienseknek kiközvetítse az úgynevezett \"update rollup\" csomagokat.

Az Internet Explorer 8-as változata március 19-én jelent meg, a program első publikus bétája ezt megelőzően több mint egy évvel, 2008 március 6-án debütált. A második béta tavaly augusztus 28-án érkezett, a végleges kódot tartalmazó, kiadásra jelölt verzió pedig idén január végén vált elérhetővé. Az otthoni felhasználók, valamint a kis- és középvállalatok április második felében juthattak a hozzá a frissített böngészőhöz a Windows Update frissítőszolgáltatáson keresztül.

A legutóbbi, májusi statisztikák szerint az új böngésző piaci térnyerését nagyban elősegítheti, hogy a programot már az automatikus frissítési csatornákon is elkezdte terjeszteni a Microsoft: az Internet Explorer 8 a Net Applications felmérése szerint az ötödik hónapban 7,6 százalékos piaci részesedést ért el, a statisztikák azonban azt is mutatják, hogy az új böngésző elsősorban korábbi Internet Explorer verziók pozícióját veszélyezteti, és összességében az Internet Explorer, mint platform piaci részesedése lassan de biztosan csökken.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.