:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. április 7. 12:02

Késnek a Microsoft új biztonsági termékei

2009 vége előtt nem várható a Microsoft átfogó, integrált biztonsági felügyeleti szoftverének megjelenése. A Stirling kódnevű programot még 2008 tavaszán, az RSA Security konferencián jelentette be a redmondi cég a Forefront család új tagjaival együtt. Akkor 2009 első félévét jelölte meg megjelenési időpontként a Microsoft.

[HWSW] 2009 vége előtt nem várható a Microsoft átfogó, integrált biztonsági felügyeleti szoftverének megjelenése. A Stirling kódnevű programot még 2008 tavaszán, az RSA Security konferencián jelentette be a redmondi cég a Forefront család új tagjaival együtt. Akkor 2009 első félévét jelölte meg megjelenési időpontként a Microsoft.

A frissített termékterv szerint legkorábban 2009 negyedik negyedévében érkeznek piacra az új termékek, elsőként a Forefront Server Security for Exchange és a Forefront Threat Management Gateway (korábban ISA Server), ezeket 2010 elején követheti a Forefront Client Security 2.0, a Forefront Security for SharePoint, valamint a még mindig Stirling néven emlegetett menedzsmentkonzol.

A Microsoft biztonsági erőfeszítései a \"Dynamic Response\" vízió köré csoportosulnak, amelynek lényege, hogy a központilag felügyelt, de mégis különálló védelmi termékek képesek egymással kommunikálni és akár a teljes IT-infastruktúrán átnyúlva automatikusan reagálni az egyes fenyegetésekre. A redmondi cég szerint ez segít a szervezeteknek abban, hogy proaktívan védekezzenek, illetve ha már megtörtént a baj, sokkal gyorsabban tudnak reagálni.

A Forefront fejlesztőcsapatának blogjában olvasható bejegyzés szerint a Technology Adoption programban résztvevő ügyfelektől beérkezett visszajelzések alapján a Microsoft úgy módosítja a Stirlinget, hogy azzal ne csak a Microsoft saját biztonsági termékeivel, hanem más gyártók megoldásaival is össze tudjon kapcsolódni. Emellett a vállalatnál a viselkedés-alapú felismerést is fejlesztik, hogy a lehető legjobban tudjon reagálni az olyan támadásokra, amelyeket a kártevők lenyomata alapján még nem ismernek fel a védelmi szoftverek.

A Stirling lényege, hogy a segítségével a Forefront biztonsági termékek felügyelete, beállítása egy központi felületen történhet, attól függetlenül, hogy végpontvédelemről, szervervédelemről vagy hálózati határvédelemről van-e szó. Egy helyre futnak be a riasztások, egy helyen lehet jelentéseket lekérdezni, riportokat készíteni, illetve a rendszerek állapotát figyelemmel követni. Az adminisztrációs szerepek szétválaszthatóságának köszönhetően a rendszergazdák ugyanakkor mégis külön-külön tudják kezelni a rájuk bízott eszközöket és hálózatokat.

Az új Forefront-termékek, beleértve a Stirlinget is, bétaváltozatban már elérhetők a Microsoft weboldalán. A végleges változat megjelenése előtt egy második nyilvános béta, valamint egy kiadásra jelölt verzió is várható a szoftverből.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.