:

Szerző: Koi Tamás

2009. április 2. 16:33

Májusban kerül a boltokba az LG átlátszó mobiltelefonja

Működés közben is bemutatta átlátszó mobiltelefonját az LG. A gyártó a CTIA Wireless kiállításon demonstrálta az LG GD900-at -- a telefont korábban, a barcelonai Mobile World Congress alkalmával is láthatta a nagyközönség, oda azonban még nem működőképes állapotban érkezett a készülék.

[HWSW] Működés közben is bemutatta átlátszó mobiltelefonját az LG. A gyártó a CTIA Wireless kiállításon demonstrálta az LG GD900-at -- a telefont korábban, a barcelonai Mobile World Congress alkalmával is láthatta a nagyközönség, oda azonban még nem működőképes állapotban érkezett a készülék.

Az áttetsző, üvegből készült billentyűzettel rendelkező, szétcsúsztatható LG GD900 \"Multi Touch\" funkciója egyfajta helyettesítője lesz a noteszgépek érintőpadjának, azaz a kijelzőn megjelenő képek és a weboldalak ujjmozdulatokkal nagyíthatók és kicsinyíthetők -- akárcsak számos más, érintőkijelzős mobilnál. A \"Gesture Shortcut\" egyetlen érintéssel közvetlen hozzáférést biztosít a kedvenc menükhöz, így például a felhasználó az M betűt rajzolja a kijelzőre, elindul a zenelejátszó.

Az LG kézírásfelismerő és érintésvisszajelző funkcióval is ellátta a 3 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkező GD900-at. A gyártó szerint az érintőkijelző rendkívül pontos irányítást tesz lehetővé, így kiküszöbölhetők a véletlen mozdulatokból eredő parancsok valamint a böngészés akaratlan megszakítása. Az LG GD900 részletesebb paramétereit továbbra sem árulta el a gyártó, így mindössze annyit tudni a telefonról, hogy HSDPA-modemet is tartalmaz majd, valamint vastagsága mindössze 13,4 milliméter lesz.

A dizájnos prémiumkategóriás mobil további technikai paramétereire a májusi világpremier során derülhet fény. Ekkor hozzák nyilvánosságra a készülék árát is. Magyarországra a nyár végén érkezhet a GD900.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.