Szerző: Bodnár Ádám

2009. február 5. 10:14

Az Asusszal közösen fejleszt navigációra alkalmas okostelefonokat a Garmin

Stratégiai szövetséget kötött a Garmin és az Asustek, amelynek értelmében a két vállalat közösen fejleszt és értékesít navigációra alkalmas okostelefonokat.

[HWSW] Stratégiai szövetséget kötött a Garmin és az Asustek, amelynek értelmében a két vállalat közösen fejleszt és értékesít navigációra alkalmas okostelefonokat.

Az Asus 2001 óta értékesít a saját neve alatt okostelefonokat, a Garminnal kötött együttműködés alapján azonban ezeket a termékeket nem kínálja tovább és a Garmin-Asus együttműködésre, valamint a közös fejlesztésű készülékekre koncentrál. A barcelonai Mobile World Congressen további nüvifone modelleket mutat majd be a két cég, amelyek navigációra és helyfüggő szolgáltatásokra lesznek kihegyezve.

A Garmin nagyjából egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy érintőkijelzős okostelefont dob piacra nüvifone néven -- a készülék gyártását az Asustekre bízta a cég. A megállapodás értelmében már ez a készülék is Garmin-Asus márkanéven és G60 típusjelzéssel kerül a boltokba, a legújabb információk szerint 2009 első félévében.

A 3,5" érintőkijelzős nüvifone-ban természetesen helyet kapott egy GPS-vevő és a hozzá tartozó Garmin szoftver, emellett webböngésző és a szokásos személyes információkezelő (naptár, címlista, stb.) alkalmazások sem hiányozhatnak belőle, de zenelejátszásra, filmnézésre is alkalmas lesz a Nüviphone, amivel akár fotókat is készíthet a tulajdonos. A képekhez a készítésük koordinátáit automatikusan eltárolja a telefon.

A nüvifone mindent tud majd, amit a Garmin autós navigációs eszközeitől megszoktunk, de olyan szolgáltatásokkal egészítik ki, amelyek a mobil adatátvitel lehetőségén alapulnak. A webböngésző mellett ezek egyike lesz a Google Local Search, amelynek találatai az adott pozíciótól függően változnak. Az adatokat Wi-Fi vagy HSDPA hálózaton töltheti le a tulajdonos.

a címlapról