Szerző: Bodnár Ádám

2000. július 17. 12:41

Egy éves a Compaq depo

Éles indulásának első évfordulóját ünnepli a napokban a Compaq DEPO, a Compaq Computer Magyarország elektronikus számítástechnikai áruháza. "A Compaq Magyarország honlapján, a WWW.COMPAQ.HU/DEPO címen elérhető Internetes bolt egy éve elsőként kínált számítógépeket, kiegészítőket és szolgáltatásokat ebben a formában és a nyár ellenére már a kezdeti hetekben élénk érdeklődés kísérte működését. A forgalom egyenletesen futott fel és az év végére megközelítette a 120 millió forintot, míg az első születésnapot 250 millió forinttal ünnepelhettük." - adott rövid értékelést Scharek Viktor, a Compaq Computer Magyarország Kft. kereskedelmi igazgatója.

"Világszerte jellemző tendencia, hogy a különböző gyártók által piacra dobott számítógépek teljesítményének kiegyenlítődése. A Compaq úgy véli, hogy a vevőkért folytatott versengésben épp ezért egyre fontosabb lesz, hogy a gyártó milyen közel tud kerülni lehetséges vásárlóihoz, hogyan tudja számukra leginkább megkönnyíteni a választást ill. a vásárlást." - tette hozzá Scharek.

A sorozatos újítások, a termékskála bővülése, az egyre növekvő ismertség, a visszatérő ügyfelek, mind hozzájárultak ahhoz, hogy a Compaq Depo első évének zárását minden várakozást felülmúló sikerként könyvelhessük el. Az első év végén a forgalom meghaladta a negyedmilliárd forintot, ezernél több eszközt értékesítettünk online és több mint 170 ügyfél használja beszerzéseinek bonyolítására a Depot, a legtöbben visszatérő ügyfelek, a megrendelők több mint fele egynél többször vásárolt a Depoból. Erre egy adat: vannak olyan ügyfeleink, akik több mint tízszer rendeltek az egy év során, rendeléseik értéke pedig átlagosan meghaladta az egymillió forintot.

A jövőben a Compaq Magyarország még jobban ki kívánja szélesíteni a Depoban elérhető termékek és szolgáltatások skáláját, továbbra is a kis és közepes vállalkozások igényeit tartva szem előtt. Tervezzük továbbá a jelenlegi üzleti partnereken kívül (Microsoft, OKI, stb) további beszállítók bevonását is a Depo üzletmenetébe. A cél mindenképpen az, hogy egy helyen, nonstop biztosítsuk mindazt az ügyfeleink részére, amire csak szüksége lehet IT vonalon, kezdve hardware-től a software-n át a hálózati és telekommunikációs eszközökig, az ezekhez kapcsolódó legkülönfélébb szolgáltatásokig.
[MMD Communications]

a címlapról