:

Szerző: Bányai György

2009. január 20. 11:05

Lejáratja a Yashica márkanevet az új tulajdonos

A hideg futkározik a hátunkon a legújabb Yashica fényképezőgép láttán, mely 5 megapixeles felbontást és fixfókuszos optikát kínál. Az Exemode által készített F525 kompakt fényképezőgép visszafogottan fogalmazva is méltatlan a Yashica márkanévhez.

[HWSW] A hideg futkározik a hátunkon a legújabb Yashica fényképezőgép láttán, mely 5 megapixeles felbontást és fixfókuszos optikát kínál. Az Exemode által készített F525 kompakt fényképezőgép visszafogottan fogalmazva is méltatlan a Yashica márkanévhez.

A Yashica márkanevet tavaly a hongkongi MF Jebsen csoport vásárolta meg, az F525 pedig a japán Exemode terméke, mely az MF Jebsen Group leányvállalatának, a JNC Datum Technek a partnere. Szinte hihetetlen, hogy a patinás márkanév hogy szerepelhet a minden részletében kritikán aluli terméken, már-már azt sem tartjuk kizártnak, hogy az új képkészítő mindössze egy ízetlen, ám megbocsáthatlan tréfa eredménye.

A Yashica F525 5 megapixeles CCD képérzékelője előtt egy optikai közelítésre alkalmatlan lencse található, melyen szintén olvasható a patinás márkanév. A háromszoros digitális zoom használati értéke elhanyagolható, de természetesen külön sorban szerepel a borzalmas technikai adatok között. Az érzékelőlapka érzékenysége ISO 100 és ISO 200 értékeket vehet fel, ez távolról sem képes lefedni a mai igényeket. az F525 CD-kártyák mellett a nagykapacitású SDHC-változatokra is mentheti a JPEG-állományokat, bár ma már ebben semmi különös nincs.

A 82 grammos, 90x57x24 milliméteres F525 piros, fekete és fehér színekben 67 eurós áron vásárolható meg a kiszemelt piacokon, melyek közé remélhetőleg hazánk később sem fog beletartozni. Yashicához csak nevében kötődő fényképezőgépek 2008 októberétől készülnek, a most bejelentett újdonsággal együtt már több mint kilenc modellből áll a gyártó kompaktfényképező kínálata.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.