Szerző: Koi Tamás

2008. november 21. 13:10

Idő előtt érkezik a BlackBerry Javelin, ma debütál a Storm

A vártnál valamivel előbb, még idén bekerülhet egyes szolgáltatók kínálatába a Research in Motion (RIM) legújabb QWERTY-s okostelefonja, a BlackBerry Javelin. Az eddig kiszivárgott információk és képek alapján a telefon egyfajta átmenetet képez a Bold és a Curve modellek közt.

[HWSW] A vártnál valamivel előbb, még idén bekerülhet egyes szolgáltatók kínálatába a Research in Motion (RIM) legújabb QWERTY-s okostelefonja, a BlackBerry Javelin. Az eddig kiszivárgott információk és képek alapján a telefon egyfajta átmenetet képez a Bold és a Curve modellek közt.

Lapértesülések szerint még idén decemberben a boltokba kerülhet -- elsők közt Nagy-Britanniában -- a kanadai Research in Motion legújabb teljes billentyűzetes BlackBerry készüléke, a Javelin névre keresztelt 8900-as típus. Az új okostelefon részletes specifikációit és megjelenését egyelőre nem erősítette meg hivatalosan a RIM, így továbbra is a nyáron kiszivárogtatott információk alapján lehet csak képet kapni a Javelin tudásáról.

BlackBerry Javelin

A Boldhoz és a Curve modellekhez hasonló, a két említett modell közt átmenetet képező Javelin a Bolddal egyezően kristálytiszta képet adó, ugyanakkor annál valamivel nagyobb, 460x360 pixeles felbontású kijelzővel érkezik majd, méreteit tekintve mégis valamivel kisebb lesz a két említett típusnál. A készülékbe az új trendeknek megfelelően WLAN-vezérlőt is épít a gyártó, a Javelinben azonban nem lesz 3G-modul, az internetes adatkapcsolat legfeljebb EDGE-hálózaton létesülhet.

[+] BlackBerry Bold -- Boldogok az üzletemberek

A BlackBerry Javelin az újabb BlackBerry okostelefonoknál már megismert BlackBerry OS operációs rendszer 4.6-os verzióját futtatja, tartalmazza a szokásos BlackBerry Messengert, illetve a szintén jelen lévő GPS-modulra épülő BlackBerry Mapset is. A telefonban a kiszivárgott információk szerint egy 512 MHz-es, pontosan meg nem határozott típusú processzor dolgozik, 256 megabájt memóriával kiegészítve (a beépített memóriát microSD kártyával lehet bővíteni). A Javelin december 20-ától kapható a brit Carphone Warehouse-nál.

BlackBerry Storm

A RIM még ez előtt, a mai napon útjára indítja a tengerentúlon az iPhone egyik legütőképesebb kihívójának titulált BlackBerry Stormot, mely a cég első teljes érintőkijelzős okostelefonja. A gyártónak mindenesetre most égető szüksége van egy olyan készülékre, amely az üzletemberek számára életképes alternatívát jelent az érintőkijelzős megoldások mezőnyében, a BlackBerry ugyanis a legutóbbi negyedévben piacot vesztett az Apple hatalmas népszerűségre szert tett, üzletemberek által is egyre kedveltebb iPhone 3G-jének hatására.

a címlapról