Szerző: Bányai György

2008. november 11. 09:45

Hamarosan boltokba kerül az Optoma cigarettásdoboz-méretű projektora

December 19-e helyett már december 1-én bemutatkozhat a Texas Instruments parányi, DLP rendszerű projektora, mely elsőkéknt az Apple-boltokban várja majd a vásárlókat.

[HWSW] December 19-e helyett már december 1-én bemutatkozhat a Texas Instruments parányi, DLP rendszerű projektora, mely elsőkéknt az Apple-boltokban várja majd a vásárlókat.

A Texas Instruments DLP chipjét alkalmazó Optoma PK-101 mindössze 120 gramm, mérete 51x105x17 milliméter, alig nagyobb egy cigarattásdoboznál. Annak érdekében, hogy a kép mellé hang ne csak a műsorforrás 3,5 milliméteres jack aljzatába dugott fülhallgatójából érkezhessen, a csöppnyi kivetítőt ellátták egy fél watt teljesítményű hangszóróval is. A hordozhatóság érdekében a működéshez szükséges energia nem csak a fali konnektorból, hanem akkumulátorról is érkezhet, mely kerek két órán keresztül biztosítja a vezetékektől mentes mozizást.

Optoma PK-101

Az Optoma PK-101 a kis méretek ellenére 480x320 képpontos felbontással büszkélkedhet, 60 hüvelykes képátlót tíz lumenes, fehér LED világítással pedig már két és fél méteres távolságról képes szolgáltatni. Az alkalmazott LED élettartama nagyjából tízszerese a ma kapható kivetítők lámpáinak, az Optoma szerint 20 ezer óráig nem kell a cseréjével foglalkozni. A PK-101 511 dollárért vándorolhat a polcokról a zsebekbe.

A termék december első napján mutatkozik be Japánban. A bemutatón a képet egy iPod szolgáltatja majd, de természetesen más műsorforrás is csatlakoztatható a videobemenetére. Az Optoma és az Apple együttműködése a későbbiekben is tettenérhető majd, Japánban az Apple bolthálózatának termékskáláját erősítheti az iPodok mellé szánt dokkolók, hangrendszerek és egyéb kiegészítők között.

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról

részvény

1

Kiszállt az Arm-ból az Intel

2024. augusztus 14. 10:49

A részvénypiaci manőver alapvetően jól illik az átstrukturálási folyamatba.