Szerző: zimi

2008. november 5. 14:53

Alacsony költségekkel kecsegtet a Xerox új, kiemelt színminőségű nyomtatója

Olyan kisvállakozásokat céloz az új, négybites színmélységű színes lézernyomtató, melyek maguk állítják elő marketinganyagaikat és ügyelnek költségeikre.

[HWSW] Olyan kisvállakozásokat céloz az új, négybites színmélységű színes lézernyomtató, melyek maguk állítják elő marketinganyagaikat és ügyelnek költségeikre.

Az új Xerox Phaser 6280 fő erényeként a kiemelkedő színhűséget és a kellékanyag-takarékosságot emeli ki a gyártó. A közlemény szerint a Phaser 6280 képességeit azok a cégek tudják leginkább kihasználni, amelyek maguk állítják elő nyomtatott kommunikációs anyagaikat. A színek használata ma már elengedhetetlen a nyomtatott kommunikációban, viszont a kis példányszámú megrendelések nyomdailag nem teljesíthetők, ezt a hézagot igyekszik kitölteni az új modell.

A Phaser 6280 nyomtató 25 színes vagy 30 fekete-fehér oldalt nyomtat percenként. 600x600x4 dpi-s felbontással dolgozik, azaz egy elemi ponton belül tizenhatféle árnyalatot képes előállítani. Erre alapozva a gyártó kiváló képminőséget ígér, "Pantone-hű" színekkel és Adobe Postscript 3-emulációval.

Xerox Phaser 6280

A takarékosság zálogát ezúttal egy újonnan kifejlesztett festékanyagban, az Emulsion Aggregation High-Grade tonerében látja a Xerox, a közlemény szerint ezzel az egy lapra eső festékfogyasztás kevesebb, mint hagyományos kellékanyagok használata esetén. Másik tényezőként a nagykapacitású nyomtatópatronokkal számolhatunk, ezekkel akár 7000 fekete-fehér, illetve 5900 színes oldalt nyomtatható. Sajnos a közlemény nem bocsátkozik számszerű részletekbe a piszkos anyagiakat illetően, így egyelőre nem tudjuk, hogy ez a megtakarítás milyen mérvű lehet.

A Phaser 6280 256 megabájt memóriával és 400 MHz-es processzorral rendelkezik, havi maximális terhelhetősége 70000 oldal. Az első nyomatot 10 másodpercen belül ígéri az ismertető. A Phaser 6280 alapkiépítésben egyetlen hagyományos, 250 lapos papírtálcát tartalmaz, amely többféle nyomathordozót kezel, beleértve az etiketteket, a névjegykártyákat és borítékokat is. A készülék kétoldalas, illetve hálózati nyomtatásra képes verzióban is kapható, emellett megfelel az Energy Star szabványnak. Az új Phaser 6280 modellek ára és elérhetőségük pontos időpontja még nem ismert.

a címlapról