:

Szerző: Bányai György

2008. október 27. 11:44

Jövőre érkezhetnek az optikai zoomos kamerával szerelt mobilok

A Samsung szerint jövőre már kereshetjük a boltok polcain azokat a mobilokat, melyek fényképezőmodulja optikai közelítésre is alkalmas.

[HWSW] A Samsung szerint jövőre már kereshetjük a boltok polcain azokat a mobilokat, melyek fényképezőmodulja optikai közelítésre is alkalmas.

A ma kapható kamerás mobiltelefonok esetében a felhasználók szemében a minőség mércéje, vagy akár a kategóriák elválasztója a fényképezőgép felbontása. Azonban a megapixelek száma mellé pár hónap múlva az optikai zoom megléte, vagy hiánya is csatlakozhat. A Samsung szerint jövőre már elkészülhetnek az első olyan mobiltelefonok, melyek lehetővé teszik az optikai közelítést is, az ezekben alkalmazandó fotómodulok már készen vannak.

A Samsung által fejlesztett egység 8 megapixeles felbontású, 1/2,5 hüvelykes érzékelője előtt háromszoros optikai közelítésre is alkalmas, autofókuszos lencserendszer található. Az új megoldás számos ponton javult a gyártó jelenlegi 5 megapixeles fényképezőihez képest, melyekhez viszonyítva 57 százalékkal gyorsult az autofókuszos élességállítási rendszer sebessége is.

Samsung 8 megapixeles, zoomos fotómodul
Samsung 8 megapixeles, zoomos fotómodul

A Samsung szerint a 8 megapixeles, zoomos modulokkal szerelt -- vélhetően prémiumkategóriás -- mobiloknak sorozatgyártása már 2009 év elején megkezdődhet, néhány héttel később pedig a nyilvánosság előtt is bemutatkozhatnak az újdonságok. A gyártó a 8 megapixeles, zoomos modul mellett egy 12 megapixeles változaton is dolgozik, mely kisebb helyet igényel majd és amely szintén mobiltelefonok tartozéka lehet.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.