Szerző: Bányai György

2008. március 3. 16:23

Mától kapható a Samsung 12 hüvelykes mininotebookja

A Samsung nagy reményeket fűz P200 noteszgépéhez, közleményében olyan minden-egybe megoldásként mutatja be, amely kielégítheti a mozgásban munkát végzők minden igényét. A kis gép kissé nehézre sikerült, de legalább nélkülözi a levélborítékot a bemutatókon, amelyet mostanában gyakran láthatunk az ultrahordozható kategóriába tartozó gépek bemutatóján.

[HWSW] A Samsung nagy reményeket fűz P200 noteszgépéhez, közleményében olyan "minden-egybe" megoldásként mutatja be, amely kielégítheti a mozgásban munkát végzők minden igényét. A kis gép kissé nehézre sikerült, de legalább nélkülözi a levélborítékot a bemutatókon, amelyet mostanában gyakran láthatunk az ultrahordozható kategóriába tartozó gépek bemutatóján.

A Samsung P200 mai bejelentésével együtt elkezdődött annak európai forgalmazása is, 999 eurós árért Intel Core 2 Duo processzort, alaplapi lapkakészletbe integrált ATI Radeon X1250 videokártyát kapunk, melyek munkája egy 12,1 hüvelykes, matt felületű, szélesvásznú kijelzőn követhető nyomon. A készülék akár 3 órán keresztül működhet, mely a hatcellás akkumulátornak köszönhető.

A Samsung P200 vezetékes hálózaton, valamint 802.11 b/g szabványon üzemelő vezeték nélküli kártyán csatlakozhat a világháló vérkeringésébe, melyet Bluetooth 2.0 +EDR adapter egészít ki. A kijelző keretében 1,3 megapixeles webkamerát találunk, memóriakártyákat pedig az SD/SDHC, valamint a MemoryStick változatokkal szót értő bővítőrés fogadhat.

Samsung P200
Samsung P200

A gép burkolatán két USB 2.0 port, valamint egy ExpressCard kártyahely is található, amelyekbe a későbbi bővítések illeszthetők. A P200 a gyártó mosógépeivel is mutat rokonságot, billentyűzete a forgódobos mosógépekben megismert SilverNano technológiával próbál minél tovább baktériummentes maradni. A 999 eurós kezdőárú noteszgép 1,89 kilogrammot nyom a mérlegen, ráadásul beépített optikai meghajtóval sem rendelkezik.

a címlapról