:

Szerző: Ady Krisztián

2007. december 21. 16:49

Játékok nélkül az N81 tulajdonosok: tovább késik a Nokia N-Gage szolgáltatása

A Nokia bejelentette, hogy tovább kénytelen csúsztatni N-Gage játékletöltő szolgáltatásának beindítását: pontosabban meg nem nevezett hibákra hivatkozva csak jövő év elején indul el december utolsó napjai helyett az a First Access szolgáltatáscsomag, melyet a már piacra került N-Gage-telefon, az N81 első ezer tulajdonosai használhatnak majd.

[HWSW] A Nokia bejelentette, hogy tovább kénytelen csúsztatni N-Gage játékletöltő szolgáltatásának beindítását: pontosabban meg nem nevezett "hibákra" hivatkozva csak jövő év elején indul el december utolsó napjai helyett az a "First Access" szolgáltatáscsomag, melyet a már piacra került N-Gage-telefon, az N81 első ezer tulajdonosai használhatnak majd.

A Nokia már korábban is eltolta a szolgáltatás piacra dobásának időpontját, az eredetileg kitűzött novemberi időpontot előbb decemberre, most pedig januárra csúsztatták tovább, ráadásul nem is férhet hozzá bárki a szolgáltatáshoz, csak az ezer "kiválasztott tesztelő". A Nokia N-Gage játékletöltő szolgáltatása a tartalomszolgáltatásba alaposan beletenyerelő vállalat Ovi szolgáltatáscsomagjának része lesz.

A kétszer is bukott N-Gage online szolgáltatássá, letölthető alkalmazássá alakult, a kompatibilis telefonokra telepített szoftverrel a kiszemelt játékról ismertetőket olvashatunk, letölthetjük a demóját, illetve kapcsolatot tarthatunk játékostársainkkal. A megvásárolt játékok árát nem csak bankkártyával, hanem a szolgáltatóktól függően akár a havi telefonszámlával is kiegyenlíthetjük. A Nokia számos nagy stúdióval, köztük az Electronic Artsszal és a Gamelofttal is megegyezett.

Nokia Music Store
Nokia Music Store - PC-n és mobilon

A szintén Ovi brand alá tartozó, eredetileg az N-Gage-dzsel együtt indítani kívánt zenebolt már elérhető Nagy-Britanniában, azonban a várnál kevesebb tartalommal, a Warner Music ugyanis az utolsó pillanatban visszavonta kínálatát az üzletből. A Wall Street Journal online kiadása szerint ennek a Nokia állománymegosztó szolgáltatásával, a Mosh-sal kapcsolatos vita az oka, a Warner ugyanis azzal vádolja a Nokiát, hogy illegális letöltéseknek is teret enged ezen az oldalon. A Nokia mindezt tagadja és reménykedik a megállapodásban a kiadóval.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.