Szerző: Ady Krisztián

2007. november 21. 15:58

Bármilyen weboldalon fizethetünk a PayPal ideiglenes MasterCardjával

A karácsonyi bevásárlási szezon előtt rukkolt ki legújabb szolgáltatásával a PayPal: ezentúl ott is fizethetünk a cég programjával generált virtuális MasterCard kártyával, ahol a biztonságot nyújtó PayPallal nem, csak dombornyomott bankkártyával lehetett eddig fizetni. A szolgáltatás teljesen ingyenes, csak egy böngészőkbe beépülő modult kell letölteni a használatához.

[HWSW] A karácsonyi bevásárlási szezon előtt rukkolt ki legújabb szolgáltatásával a PayPal: ezentúl ott is fizethetünk a cég programjával generált virtuális MasterCard kártyával, ahol a biztonságot nyújtó PayPallal nem, csak dombornyomott bankkártyával lehetett eddig fizetni. A szolgáltatás teljesen ingyenes, csak egy böngészőkbe beépülő modult kell letölteni a használatához.

A PayPal virtuális MasterCard kártyája gyakorlatilag bárhol használható, ahol bankkártyát elfogadnak, a modul pedig további kényelmi szolgáltatásokat is nyújt, például automatikusan kitölti nevünket, címünket az űrlapokon, vagy rögtön elmenthetjük a számlát. A virtuális bankkártyával végzett tranzakció összege a PayPal előfizetésünkhöz csatolt bankszámláról, egyenlegből, vagy bankkártyáról vonódik le, mely teljesen rejtve marad a bolt előtt, így az nem élhet vissza adatainkkal.

PayPal beépülő modulA PayPal fizetési megoldása folyamatosan terjeszkedik, alig pár napja az egyik legnagyobb gyártó, a Dell vezette be webshopjában a PayPalon keresztüli fizetést. Az amerikai online fizetési piacon a PayPal az első, a "nem kreditkártyás" fizetések között több mint 30 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, de a bank- és hitelkártyákat számolva is 24 százalékkal vezeti a piacot. A cégnél vezetett számlákon a legutóbbi negyedévben 12,2 milliárd dollár folyt át, negyedéves szinten 34 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A PayPallal fizetők jelentős része az eBay aukciós portálokon használja számláját, az eBay 2002-ben 1,5 milliárd dollárért vásárolta meg a céget. Az eBay-en kívüli tranzakciók száma is rohamosan növekszik, a harmadik negyedév fizetéseinek 45 százaléka már nem az eBay-ről származott, s ezt a piaci részt erősíti jelentősen a most bevezetett új szolgáltatás is.

A PayPal legnagyobb ellenfelei közé tartozik a Google szolgáltatása, a Checkout -- melyről sokan nem tudják, hogy nem csak dombornyomott, hanem szimpla elektronikus, például bármilyen hazai kiadású Visa Electron kártyával is használható --, mely jelenleg a piac 12 százalékát tudhatja magáénak.

Ezeket a szolgáltatásokat szívesen használják a netezők, mivel jelentősen csökkenti annak lehetőségét, hogy visszaéljenek bankkártyája és személyes adataival, mivel ezek az információk nem jutnak a boltok, elfogadóhelyek birtokába. A Gartner 2007 márciusában megjelent riportja szerint 2003 óta 50 százalékkal nőtt a személyes adatokkal kapcsolatos lopások száma, csak az Egyesült Államokban 15 millió ember adataihoz jutottak hozzá illetéktelenek különböző módszerekkel 2005 és 2006 között.

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról

részvény

1

Kiszállt az Arm-ból az Intel

2024. augusztus 14. 10:49

A részvénypiaci manőver alapvetően jól illik az átstrukturálási folyamatba.