Szerző: Ady Krisztián

2007. október 3. 17:25

Jövő év végéig nem várható a Palm új operációs rendszere

A Palm elnök-vezérigazgatója, Ed Colligan számos részletet árult el a Palm következő, fejlesztés alatt álló operációs rendszerről. A 2008 első negyedévét érintő befektetői konferenciahíváson az is kiderült, hogy az új Palm OS mobil operációs rendszer megjelenése nem várható 2008 vége előtt.

[HWSW] A Palm elnök-vezérigazgatója, Ed Colligan számos részletet árult el a Palm következő, fejlesztés alatt álló operációs rendszerről. A 2008 első negyedévét érintő befektetői konferenciahíváson az is kiderült, hogy az új Palm OS mobil operációs rendszer megjelenése nem várható 2008 vége előtt.

Colligan közlése szerint a Centro és a megboldogult Foleo fejlesztését végző csapatok is teljesen a következő generációs platformra koncentrálnak. Konkrét útitervet ugyan nem közölt, de a linux-alapú operációs rendszer szerinte "elérhető lesz" a következő naptári év végén. Az új Palm OS-ről szóló számtalan felmerült pletykát tehát az elnök-vezérigazgató most hivatalosan is megerősítette.

Az új platform az egykoron széleskörűen használt, ma már jelentősen a háttérbe szorult Palm OS-t váltja le a cég készülékeiben. A Linux-alapú operációs rendszert a Palm saját mérnökei fejlesztik, és teljesen független lesz a Palm OS-t felvásárló japán ACCESS cég saját linuxos projektjétől, az ALP-tól. Colligan visszautalt a Foleo fiaskóra is, a jövőben megjelenő platformra többek között Foleóhoz hasonló készülékek is építhetők lesznek majd.

A Palm mobilplatformja alapos modernizáción esik át, például képes lesz egyidejűleg adat- és hangforgalmat bonyolítani, illetve alapvetően támogatja majd a jól megszokott Palm alkalmazásokat, melyek Windows Mobile platformon elérhetetlenek. Az új szoftverkörnyezetre külső cégek, vagy egyedi fejlesztők is könnyebben fejleszthetnek majd saját alkalmazásokat.

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról

részvény

1

Kiszállt az Arm-ból az Intel

2024. augusztus 14. 10:49

A részvénypiaci manőver alapvetően jól illik az átstrukturálási folyamatba.