Szerző: Bodnár Ádám

2007. július 4. 15:13

Érdekes felmérés a nők mobilozási szokásairól

Egy felmérés szerint a nők is kihasználják a mobiltelefonokban rejlő lehetőségeket és a készülékek fejlett képességeit és fontosnak tartják azt, hogy az őket elcsábítani igyekvő férfiaknak milyen a készüléke.

[HWSW] Egy felmérés szerint a nők is kihasználják a mobiltelefonokban rejlő lehetőségeket és a készülékek fejlett képességeit és fontosnak tartják azt, hogy az őket elcsábítani igyekvő férfiaknak milyen a készüléke.

A Samsung által az Egyesült Államokban elvégzett felmérés 500 fiatal, azaz 18 és 35 év közötti egyedülálló nő mobilozási szokásait vizsgálta. Az eredmények nem meglepőek: a telefonok áthatják a mindennapi életet és ma már közel sem egyszerű kommunikációs berendezések. A nők közel háromnegyede már a mobiltelefonjában tárolja ismerőseinek elérhetőségét és teljesen lecserélte a telefonkönyvét. A megkérdezettek átlagosan 63 számot tartanak a mobiljukban. A telefonok komoly veszélyt jelentenek a karórákra is, a válaszadók háromnegyede már a mobiljára pillant, ha kíváncsi a pontos időre.

A lányok közel harmada szerint sokmindent elárul valakiről az, hogy milyen mobiltelefont használ, 12 százalék szerint kevéssé vonzóak azok a férfiak, akiknek túl nagy a mobiljuk. A lányok közel fele szokott SMS-ben flörtölni, sőt, több mint 10 százalék szerint a "három napos szabály", ami azt mondja ki, hogy az első randi után három napig várni kell a következő hívással, nem vonatkozik az SMS-ezésre.

A lányok talpraesettségét jellemzi, hogy 40 százalékuk rázott le egy pasit telefonon azzal az ürüggyel, hogy nincs térerő vagy hogy hamarosan lemerül az akkumulátor, a megkérdezettek harmada pedig már felhívatta magát mobilon egy ismerősével annak érdekében, hogy idő előtt véget vessen egy randinak. A válaszadók 70 százaléka bevallotta, hogy belekukkantott már ismerősének telefonjába, például elolvasta az SMS-eket. Tíz lányból néggyel fordult már elő, hogy másnap reggel megbánta, hogy az előző este -- vélhetően alkoholos vagy más befolyásoltság alatt -- elküldött egy olyan üzenetet, amit nem kellett volna.

a címlapról