:

Szerző: Ady Krisztián

2007. június 14. 11:21

Jönnek a zsebben hordható, mobilra, játékkonzolra kapcsolható projektorok?

[DigiTimes] Az Epson és a Philips közösen készítette el egy mobil projektor referenciadizájnját, mely kisméretű, ultrahordozható, akár mobiltelefonokhoz, játékkonzolokhoz is használható, mégis nagy felbontású projektorok születését vetíti előre.

[DigiTimes] Az Epson és a Philips közösen készítette el egy mobil projektor referenciadizájnját, mely kisméretű, "ultrahordozható", akár mobiltelefonokhoz, játékkonzolokhoz is használható, mégis nagy felbontású projektorok születését vetíti előre.

A két vállalat tudása legjavát adta a közös projektbe, az Epson rendkívül kisméretű, SVGA (800 x 600 pixeles) felbontásra képes TFT LCD-panelt biztosít a 3 LCD-paneles projektorok számára, míg a Philips egy mini, de erre a célra elegendő fényerejű lámpával szállt be a közös munkába. Az Epson SVGA panelje csupán 0,47, illetve 0,55 hüvelykes képátlójú (1,2-1,4 cm!), egyetlen pixel mérete csupán 12-14 mikrométer. A Philips 50W-os Ujoy lámpája 43,5 mm átmérőjű és 64 mm hosszú, 19 V-tal 2000 órán át üzemel.

TI DLP-alapú miniprojektor
A Texas Instruments DLP-vel, más lézerrel kísérletezik

A referenciadizájn lényege, hogy bebizonyítsa, már ma is lehetséges olyan rendkívül kisméretű projektort készíteni, mely megfelelő fényerőt, felbontást és színeket biztosít mobil felhasználásra, mely a fentieken túl akár digitális kamerákhoz, multimédiás lejátszókhoz is használható. A dizájn tökéletesítése azokra a gyártókra vár, akik látnak fantáziát ebben a piacban.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.