:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. május 9. 16:21

Újabb linuxos agy hagyja el a Novellt

Távozik a Novelltől Robert Love, aki a vállalatnál az asztali SUSE linux rendszerekkel kapcsolatos fejlesztéseket irányította. Love új munkaadója a Google, a szakember a keresőóriás nyílt forrású fejlesztésekkel foglalkozó irodájában dolgozik majd.

[HWSW] Távozik a Novelltől Robert Love, aki a vállalatnál az asztali SUSE linux rendszerekkel kapcsolatos fejlesztéseket irányította. Love új munkaadója a Google, a szakember a keresőóriás nyílt forrású fejlesztésekkel foglalkozó irodájában dolgozik majd.

Blogjában Love leírta, pár hétig most pihenni fog, befejezi a Linux kernel programozásáról szóló legújabb könyvét (Linux System Programming: Talking directly to the Kernel and C Library), emellett utazgatni is fog. Mielőtt a Novellhez került volna, Love a Linux kernelen és a GNOME-on dolgozott, ezt a tevékenységét persze a cégen belül is folytatta. A programozó távozása kapcsán felmerült, hogy a Microsofttal kötött, sok vitát kiváló megállapodás áll a háttérben, azonban a programozó cáfolta ezeket a híreket.

Korábban a Novelltől éppen a Microsofttal létrejött megállapodás miatt távozott Jeremy Allison, a Samba-projekt egyik vezetője, aki szintén a Google-hoz igazolt. Új munkahelyén Allison továbbra is a Sambán dolgozik.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.