:

Szerző: Ady Krisztián

2007. április 13. 12:56

Bejött az autókártyás, Corsa-sorsolós akció a Vodafone-nak

Véget ért a Vodafone Magyarország eddigi legnagyobb promóciós játéka, mely az SMS-es tartalomvásárlást népszerűsítette. Az autóskártyát vásárlók között naponta egy-egy Opel Corsa Essentia 1.0 típusú autót sorsoltak ki, a promóció sikere azonban talán még a Vodafone-t is meglephette.

[HWSW] Véget ért a Vodafone Magyarország eddigi legnagyobb promóciós játéka, mely az SMS-es tartalomvásárlást népszerűsítette. Az "autóskártyát" vásárlók között naponta egy-egy Opel Corsa Essentia 1.0 típusú autót sorsoltak ki, a promóció sikere azonban talán még a Vodafone-t is meglephette.

A sikerességet bizonyítja, hogy a 70 nap alatt több mint 250 ezer Vodafone ügyfél regisztrálta magát az autóskártya vásárláshoz kapcsolódó játékra. A promócióra fordított összeg valószínűleg busásan megtérült a szolgáltatónak, hiszen nem nehéz kiszámolni, hogy ha minden regisztráló csak egyszer pályázott a játékban, az máris 60 millió forintot hozott a Vodafone konyhájára.

Az átlag valószínűleg ennek többszöröse lehetett, hiszen valószínűleg mindenki többször próbált az éppen adott napi Corsa tulajdonosa lenni. Egyesek ráadásul a toplistás helyezésre hajtottak, akik közül a legtöbb ponttal rendelkező vasárnap sorsolás nélkül kapott autót. Az extra, sorsolás nélküli ajándékot azonban ugyanaz a játékos csak egyszer vihette el.

A promóció során tíz nyertes is egynél több autóval lett gazdagabb. Az esetenként több ezer autóskártyát is vásárló megszállott topjátékosok mellett természetesen akadt olyan nyertes is, aki mindössze néhány sms segítségével tett szert egy új autóra, a sorsolásokon igen nagy szórás mutatkozott.

A nemek megoszlása kiegyensúlyozottnak mondható, 35 esetben került nőkhöz, 45 esetben pedig férfiakhoz a nyeremény. Az extra ajándék tekintetében ez az arány teljesen kiegyenlítődött: 5-5 autó került sorsolás nélkül a gyengébb, illetve az erősebb nem képviselőihez.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.