:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. december 20. 12:05

Kimaradnak a multimédiából a betárcsázós internetet használók

A rohamosan terjedő szélessávú technológiák mellett Magyarországon az internetezők mintegy 16 százaléka még mindig telefonos modem segítségével csatlakozik a világhálóra. A Tele2 Magyarország a múlt héten saját betárcsázós előfizetőit kérdezte meg internetezési szokásaikról. A felmérésből kiderült, hogy a betárcsázós szolgáltatást nagyrészt (72%) olyan előfizetők veszik igénybe, akiknek lakóhelyén egyáltalán nem, vagy csak nagyon magas áron érhető el szélessávú szolgáltatás.

[HWSW] A rohamosan terjedő szélessávú technológiák mellett Magyarországon az internetezők mintegy 16 százaléka még mindig telefonos modem segítségével csatlakozik a világhálóra. A Tele2 Magyarország a múlt héten saját betárcsázós előfizetőit kérdezte meg internetezési szokásaikról. A felmérésből kiderült, hogy a betárcsázós szolgáltatást nagyrészt (72%) olyan előfizetők veszik igénybe, akiknek lakóhelyén egyáltalán nem, vagy csak nagyon magas áron érhető el szélessávú szolgáltatás.

Érdekes hogy a betátcsázós előfizetők kétharmadát teljesen kielégítik a betárcsázós szolgáltatás nyújtotta lehetőségek annak ellenére, hogy 90 százalékuk naponta kapcsolódik az internetre, az előfizetők fele pedig naponta két óránál is több időt tölt online. A válaszadóknak mégis csak 44 százaléka tervezi, hogy a jövőben szélessávú szolgáltatásra áll át, de ezek nagy része is csak abban az esetben váltana, ha a szélessávú elérés ára 3000 forint körülire süllyed.

A legtöbben e-mailezésre, hírek olvasására, információk keresésére használják a betárcsázós internetet, ez a felhasználói kör azonban látszólag teljesen kimarad az internet által nyújtott multimédiás lehetőségekből: a válaszadók 67 százaléka nagyon ritkán vagy soha nem nézeget képeket, zenék, videók letöltésére pedig csak 7 százalékuk vállalkozik rendszeresen. Az adatok alapján a blogolás és chatelés sem tartozik a betárcsázós szolgáltatás előfizetőinek kedvencei közé.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.