Szerző: Bodnár Ádám

2006. október 6. 10:34

Már a szolgáltatások adják az Albacomp forgalmának harmadát

Sikereseknek bizonyultak az Albacomp új stratégiájának tavaszi bejelentése óta tett lépések: a vállalat az év első 9 hónapjában 23 százalékkal magasabb árbevételét ért el az előző év azonos időszakához képest. A stratégiai fontosságú területként megjelölt rendszerintegrációból származó bevételek terén közel 70 százalékos, a konzultációból származó bevételek terén pedig több mint hétszeres növekedést könyvelhetett el a székesfehérvári vállalat.

[HWSW] Sikereseknek bizonyultak az Albacomp új stratégiájának tavaszi bejelentése óta tett lépések: a vállalat az év első 9 hónapjában 23 százalékkal magasabb árbevételét ért el az előző év azonos időszakához képest. A stratégiai fontosságú területként megjelölt rendszerintegrációból származó bevételek terén közel 70 százalékos, a konzultációból származó bevételek terén pedig több mint hétszeres növekedést könyvelhetett el a székesfehérvári vállalat.

Tavaly a Albacomp szolgáltatásokból még csak egymilliárd forintos bevételt ért el, idén ezt már az első kilenc hónapban sikerült megközelíteni. A vállalat reményei szerint a szolgáltatásokból befolyó bevétel az év végéig már megközelítheti a forgalom 30 százalékát. Az Albacomp menedzsmentjének tavaszi átalakulásakor bejelentett cél, hogy 2008-ra a bevételek több mint a felét a szolgáltatások adják. A tavalyi évet 14,5 milliárdos forgalommal záró cég az idén 18 milliárdot meghaladó bevételt vár.

A cég elsősorban az üzleti intelligencia, vállalatirányítás, rendszerintegráció és -menedzsment, projektirányítás, informatikai stratégiai tanácsadás, valamint az üzemeltetés és a biztonság területén kíván szolgáltatásokat nyújtani és feltett célja, hogy stratégiai partnereivel -- pl. Microsoft, Sun, CA, HP, OKI, IBM, Oracle -- együttműködésben end-to-end megoldásokat nyújtson az ügyfeleinek, elsősorban nagyvállalatoknak.

a címlapról

OFF

0

Tanult a CrowdStrike a patchmageddonból

2024. július 24. 14:37

Új ellenőrzési folyamatot dolgoz ki a CrowdStrike annak érdekében, hogy a jövőben sikerülhessen elkerülni a nagy pénteki leálláshoz hasonló problémákat.