:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. június 23. 00:09

iKey: autóhoz hasonlatos biztonsági megoldás a számítógépek világában

A Rainbow Technologies az autók jól ismert immobiliser-éhez hasonló biztonsági rendszert dobott piacra. Az iKey egy USB portra csatlakoztató hardverkulcs és egy véletlenszerűen generált négyjegyű PIN-kód segítségével azonosítja a számítógép használatára jogosult személyeket, és engedélyezi a gép és a hozzá kapcsolódó hálózati erőforrások használatát.

A Rainbow Technologies az autók jól ismert "immobiliser"-éhez hasonló biztonsági rendszert dobott piacra. Az iKey egy USB portra csatlakoztató hardverkulcs és egy véletlenszerűen generált négyjegyű PIN-kód segítségével azonosítja a számítógép használatára jogosult személyeket, és engedélyezi a gép és a hozzá kapcsolódó hálózati erőforrások használatát.

Az iKey ráadásul a hálózati adminisztrációba is "besegít": az egyedi kulcsok segítségével a szerverek egyértelműan azonosíthatják a munkaállomások használóit, így lehetetlenné téve a jogosulatlan hozzáféréseket. Ráadásul elkerülhető a kényes szituáció, hogy egy iroda alkalmazottai véletlen kollégájuk nevében használják a hálózatot.

Az iKey hardverkulcs hiánya esetén a számítógép egyszerűen kikapcsol, mint ahogy az autók immobiliser-je blokkolja a gyújtást. Szakértők szerint az iKey segítségével egyszerűen és hatékonyan garantálható a laptop-okon tárolt információk biztonsága -feltéve, hogy a számítógép és a hozzá tartozó kulcs nem ugyanabban a táskában van.

Az iKey ára 29 angol font (~12000 Ft).

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.