:

Szerző: mz

2000. június 22. 22:15

Transmeta chipes ThinkPad az IBM-től

Az IBM egy tisztviselője megerősítette, hogy a cég a Transmeta chipjére alapozva egy új notebookot fog bemutatni ez év őszén - feltéve, hogy a Transmeta képes tartani ígéreteit és a határidőket.
A jövő heti PC Expo shown, New Yrokban az IBM egy olyan készüléket fog bemutatni, mely a Transmeta TM5600 chipjét használja, bár kívülről egy egyszerű IBM ThinkPad 240-esnek látszik. Az új ThinkPad az IBM belépését jelenti a 3 font, azaz a másfél kilogramm alatti notebookok piacára. A géphez egyedi tervezésű chipset és alaplap fog készülni.
A kezdeményezés sikere még sokmindentől függ. Először is, el kell dönteni, hogy az IBM vevői vevők-e egy hasonló termékre, másrészt, hogy a Transmeta reményei teljesülnek-e a teljesítmény és az ellátás terén.
A teszteket a nyár folyamán fogják végrehajtani. A végeredményről még nem tudni, hogy pontosan mikor értesülhetünk, de a tervek szerint őszre sikerül végezni a tervezési és a gyártást előkészítő munkálatokkal. Amikor a modell készen áll, a gép megkapja saját ThinkPad modellszámát.
A végcél egy olyan könnyű notebook elkészítése, mely feltöltés nélkül képes egész (munka)nap - 8 órán át - működni.
a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.