:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 14. 13:08

Év végén búcsúznak a kétmagos Pentiumok

[DigiTimes] Az év végén beszünteti Pentium D 830, 840, és Pentium Extreme Edition 930 és 940 processzorainak gyártását az Intel, legalábbis erről értesítette tajvani partnereit a cég.

[DigiTimes] Az év végén beszünteti Pentium D 830, 840, és Pentium Extreme Edition 930 és 940 processzorainak gyártását az Intel, legalábbis erről értesítette tajvani partnereit a cég.

A szóban forgó lapkákra legkésőbb december 15-én vesznek fel megrendelést, az utolsó kiszállítási határidő pedig 2007. március 9-e. Meglepő módon azonban októberben még egy új kétmagos Pentiummal fogja bővíteni kínálatát az Intel, a 925-ös modell 3 GHz-es órajelen működik majd, magonként 2 megabájt másodszintű gyorsítótárat tartalmaz és 800 MHz-es front side busszal jár.

A kétmagos Pentiumokat a Core 2 Duók váltják, az Intel tervei szerint 2007 első negyedévében a leszállított közép- és felsőkategóriás asztali processzorainak 85 százaléka lesz többmagos, 40 százaléka pedig az új Conroe magra épül. Ez azt jelenti, hogy 45 százalék jut a jelenleg is kapható kétmagos Pentium D-nek.

A vadonatúj architektúrán alapuló kétmagos processzorok nyári megjelenése után az Intel már az év vége előtt bevezetné négymagos chipjeit is -- jelentette be az Intel negyedéves pénzügyi tájékoztatóján Paul Otellini elnök-vezérigazgató. A Kentsfield kódnéven ismert négymagos asztali és a Clovertown nevű szerverprocesszor premierje 2007-ről 2006 negyedik negyedévére csúszik át. A Kentsfield és a Clovertown valójában nem új fejlesztések, csupán két darab kétmagos Conroe-t, illetve Woodcrestet tartalmaznak egy tokban.

Az első, rendszerintegrátoroktól kiszivárgott adatok szerint a Kentsfield és a Clovertown lélegzetelállító teljesítményt nyújtanak, legalábbis a szintetikus tesztekben. Az Intel bejelentésére válaszul az AMD is közölte, hogy az év vége előtt bemutatja négymagos K8L architektúráját, amelyet 2007 közepén kezd forgalmazni, először vélhetően az Opteron termékvonalban.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.