:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 20. 15:07

Sikeresek voltak a második negyedévben a Nokia N80 és N91 multimédiás mobilok

A felső kategóriás, multimédiás és üzleti mobiltelefonok sikerének köszönhetően 43 százalékkal növekedett a Nokia nyeresége a második negyedévben. A multimédis mobilok forgalma 37 százalékkal, az üzleti készülékeké 43 százalékkal emelkedett a tavalyi második negyedévhez képest. A slágerek a Nokia N80 és N91 készülékek voltak.

[HWSW] A felső kategóriás, multimédiás és üzleti mobiltelefonok sikerének köszönhetően 43 százalékkal növekedett a Nokia nyeresége a második negyedévben. A multimédis mobilok forgalma 37 százalékkal, az üzleti készülékeké 43 százalékkal emelkedett a tavalyi második negyedévhez képest. A slágerek a Nokia N80 és N91 készülékek voltak.

A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójának második negyedéves bevétele 22 százalékkal növekedve megközelítette a 10 milliárd eurót, a nyereség eközben 43 százalékkal ugotva 1,14 milliárd euróra emelkedett, bár ebben egy 276 milliós egyszeri bevétel is benne van, amelyet a török Telsim szolgáltatóban birtokolt részesedés eladásával kapcsolatban könyvelhetett el a Nokia.

A finn cég a második negyedévben 78,4 millió mobiltelefont adott el, míg egy évvel korábban csak 60,8 milliót, a készülékek átlagos eladási ára aoznban annak ellenére csökkent 3 euróval, hogy erős volt a kereslet a drága multimédiás telefonok iránt, ugyanis a fejlődő piacokon taroltak az olcsó Nokia készülékek. A Nokia elnök-vezérigazgatója szerint a jövőben még alacsonyabb mobiltelefonok várhatók a vállalattól a fejlődő piacok számára, hogy a cég tovább növelje piaci részesedését.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.