:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 18. 12:45

Külföldön terjeszkedik az Xapt Hungary

Az Xapt Hungary Kft. kapta a Microsofttól a világszerte a legjobb Dynamics AX partnernek járó Microsoft Dynamics AX Excellence Partner of the Year 2006 címe, a múlt héten Bostonban tartott nemzetközi Microsoft partnerkonferencián dr. Schvarcz Zoltán ügyvezető igazgató vehette át a legmagasabb rangú kitüntetést. A Microsoft Business Solution üzletág 10 kategórában osztott ki ilyen magas elismerést, a győztesek köztük az Xapt az egyetlen, amely nem az amerikai kontinensről származik.

[HWSW] Az Xapt Hungary Kft. kapta a Microsofttól a világszerte a legjobb Dynamics AX partnernek járó "Microsoft Dynamics AX Excellence Partner of the Year 2006" címe, a múlt héten Bostonban tartott nemzetközi Microsoft partnerkonferencián dr. Schvarcz Zoltán ügyvezető igazgató vehette át a legmagasabb rangú kitüntetést. A Microsoft Business Solution üzletág 10 kategórában osztott ki ilyen magas elismerést, a győztesek köztük az Xapt az egyetlen, amely nem az amerikai kontinensről származik.

A Microsoft díja olyan partnereket jutalmaz, amelyek példaértékű megoldásokat valósítottak meg ügyfeleik számára Microsoft alapokon. Schvarcz Zoltán szerint ezek közé tartozott a WizzAirnél lebonyolított projekt, amely világszinten is egyedülálló volt: a Microsoft a Dynamics AX új, 4.0 verzió fejlesztői munkájába bevonta az Xapt munkatársait is, a hazai cég egyike lehetett azon tíz partnernek, amelyek javaslatokkal segíthették az új verzió elkészültét. A Dynamics AX 4.0 első felhasználói közé tartozik a WizzAir légitársaság, amely június eleje óta éles környezetben használja a szoftvert.

Az Xapt tavaly felvette kínálatába a Microsoft Dynamics NAV (korábban Navision) kis- és középvállalati megoldást is. Az új üzletág sikerét mutatja, hogy az első pár hónap építkezését követően 2006. elejétől már az eredmény is látszik, hiszen az aláírt szerződések száma elérte a tízet. "Stratégiánk, hogy a Microsofthoz hasonlóan minden méretű cégnek testre szabott vállalatirányítási rendszert nyújtsunk, így a kisebb cégek számára is tudjunk megfelelő megoldást kínálni" -- mondta Schvarcz Zoltán. "További termékeket is felvettünk a portfoliónkba, ilyen a TargIT üzleti intelligencia megoldás és az AgilePoint munkafolyamat irányító rendszer."

A vállalat másik új irányvonala a külföldi projektek megvalósítása, illetve külföldi leányvállalatok elindítása. Az Xapt többségi tulajdonában levő Novensys Dynamics kifejezetten a Dynamics AX romániai forgalmazására és bevezetésére jött létre. A vállalat szerint keleti szomszédunk gyorsan bővülő vállalatirányítási piacán több ezer felhasználós projektekre van kilátás, egy-egy megrendelés értéke elérheti az Xapt teljes tavalyi árbevételét is. Az Xapt idén márciusban kanadai leányvállalatot is alapított, az észak-amerikai országban a cég első ügyfele az egészségügyi területen tevékenykedő Medisys Health Group. Ezt a projektet az Xapt egy egészségügyi tapasztalatokkal rendelkező külföldi partnerrel közösen fogja kivitelezni.

Az Xapt Hungary Kft. 2005-ös árbevétele 762 millió forint volt. Az idei első félévben közel 60 százalékos növekedést ért el a vállalat, a teljes évre azonban "csak" 40 százalék körüli növekedést várnak a vezetők. A megugrás oka többek között a nyélbe ütött kanadai üzlet, a Navision-üzletág beindítása, valamint a sales-tevékenység erősítése. Az idei év első félévében a kereskedelmi és gyártó tevékenységet folytató vállalkozások mellett az Xapt a média és a szolgáltatás területén tevékenykedő ügyfeleket is szerzett. Új, jelentős piaci szegmens mind az Xapt, mind a Microsoft Dynamics AX megoldás szempontjából a bankok, pénzügyi és egészségügyi szolgáltatók piaca, ezen a területen az Xapt három szerződést kötött a napokban.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.