Szerző: Bodnár Ádám

2006. január 25. 12:51

Erős eredményeket ért el és magabiztos előrejelzést tett közzé az SAP

Közzétette negyedik negyedéves pénzügyi mutatóit a vállalati alkalmazások piacát vezető német SAP AG. A müncheni központú vállalat emelkedő bevételről és nyereségről számolt be és magabiztos előrejelzést tett közzé. A december 31-én zárult negyedévben az SAP bevétele 15 százalékkal 2,75 milliárd euróra nőtt, miközben a nettó nyereség az egy évvel korábbi 542 millió euróról 619 millióra emelkedett. A szoftverlicenc-árbevétel 18 százalékkal ugrott meg, elsősorban az amerikai értékesítési adatoknak köszönhetően, ahol 34 százalékos növekedést regisztrált az SAP.

[HWSW] Közzétette negyedik negyedéves pénzügyi mutatóit a vállalati alkalmazások piacát vezető német SAP AG. A müncheni központú vállalat emelkedő bevételről és nyereségről számolt be és magabiztos előrejelzést tett közzé. A december 31-én zárult negyedévben az SAP bevétele 15 százalékkal 2,75 milliárd euróra nőtt, miközben a nettó nyereség az egy évvel korábbi 542 millió euróról 619 millióra emelkedett. A szoftverlicenc-árbevétel 18 százalékkal ugrott meg, elsősorban az amerikai értékesítési adatoknak köszönhetően, ahol 34 százalékos növekedést regisztrált az SAP.

A vállalat 2006-ra optimista előrejelzéseket fogalmazott meg, a vállalat a bevétel 13-15 százlékos növekedésére, az új szoftverlicenc-eladások 15-17 százalékos fellendülésére számít. "A várakozásaink szerint 2006 mérföldkő lesz az SAP életében, amelyet új termékbejelenentések sora jellemez majd" -- mondta Henning Kagermann, a cég elnök-vezérigazgatója. "Ezek a termékek képezik majd az alapján azon törekvésünknek, hogy a megcélozható piacot a jelenlegi 30 milliárd dollárról 2010-re 70 milliárd dollára növeljük."

a címlapról